PUBLICITÉ

Vitamines en mineralen boosten de groei

Gepubliceerd door Aanpassing: Pierre Dewaele, wetenschappelijk journalist op 14/12/2001 - 00h00
-A +A

De rol van vitaminen en mineralen bij groeiachterstand werd reeds eerder onderzocht. Bij minder bevoorrechte kinderen uit een supplement van deze stoffen zich door een toename van de gestalte met 8,2 mm.

PUB

De rol van vitamines en mineralen werd zorgvuldig onderzocht, o.a. via observatie van de gevolgen van een deficit van elk van de stoffen afzonderlijk. Toch betreft het deficit in de ontwikkelingslanden meestal meerdere stoffen tegelijk. Vorsers hebben bij Mexikaanse kinderen het effect vergeleken van een supplement met het merendeel van de vitamines en oligo-elementen tegenover een placebo. Ze toonden aan dat een supplement voor de leeftijd van 12 maanden toegediend de lengtegroei ten goede komt. Zij observeerden een gestalteverschil van 8,2mm.

Dit resultaat suggereert dat de overvloed aan microvoedingstoffen in de westerse voeding deels verantwoordelijk zou kunnen zijn voor de toename van de gestalte van de populaties in de ontwikkelde landen.

Voeding, basis van de gezondheid

Vanaf jonge leeftijd is een evenwichtige voeding noodzakelijk. Nadien is het nodig voor afwisseling in de voeding te zorgen. Inderdaad, elke voedingsstof bevat bepaalde hoeveelheden en presentatievormen van vitamines en mineralen. Enkel door afwisseling kunnen alle voor het lichaam noodzakelijke stoffen aangebracht worden. Goed eten staat daarom gelijk met goed opgroeien en ook met goed ouder worden.

Gepubliceerd door Pierre Dewaele, wetenschappelijk journalist op 14/12/2001 - 00h00 Rivera J.A. et coll., AM. J. Clin. Nutr., 74 : 657-663.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Voedingssupplementen voor gezond haar Gepubliceerd op 17/11/2016 - 12h30

Voor mooi haar in perfecte conditie worden vooral vitamines van de groep B als voedingssupplement aanbevolen. Maar ook andere vitamines of mineralen, oligo-elementen, aminozuren en plantenextracten kunnen nuttig zijn. Alles hangt af van het type haar...

Te veel vitamine A veroorzaakt fracturen Geüpdatet op 13/01/2002 - 00h00

Regelmatige inname van te grote hoeveelheden vitamine A (retinol) zou het risico op heupfracturen bij gemenopauzeerde vrouwen verhogen. We moeten dan ook de hoeveelheid retinol in vitaminepreparaten en voedingssupplementen eens onder de loep nemen.

Meer artikels