PUBLICITÉ

Vitamine E, de schoonheidsvitamine

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 03/10/2014 - 10h51
-A +A

We hebben alle vitamines nodig om ons lichaam gezond te houden, maar vitamine E onderscheidt zich vooral door haar sterke antioxiderende eigenschappen. Die zijn erg waardevol voor de huid.

Waarin vinden we vitamine E en hoe gebruiken we ze?

PUB

Vitamine E: goed voor de huid en nog zoveel meer

De grootste troef van vitamine E is haar antioxiderende werking.
Dat betekent dat ze onze cellen beschermt tegen de oxydatie die ze beschadigt en ons daardoor ook veroudert.

Op welke manier helpt vitamine E ons?
Vitamine E zit in al onze lichaamscellen en beschermt de celwand tegen de afbraak als gevolg van de blootstelling aan zuurstof.
Vitamine E werkt ook ontstekingsremmend.

Ze heeft drie belangrijke effecten:

  • Ze gaat veroudering tegen.
  • Biedt bescherming tegen kanker.
  • Biedt bescherming tegen cardiovasculaire ziektes.

Waarom is vitamine E een «schoonheidsvitamine»?

Door haar krachtig antioxiderend vermogen beschermt deze vitamine onze huidcellen tegen veroudering. Ze houdt onze opperhuid ook zo soepel en glad mogelijk. Het is dus een van de “verjongingsvitamines». Maar niet alleen onze huid, ook onze nagels en haren profiteren van de aanvoer van vitamine E.

Maar er is niet alleen de veroudering. Vitamine E biedt ook bescherming tegen agressieve externe factoren. Zo heeft een studie (1) aangetoond dat de vitamine onze huid beschermt tegen irriterende stoffen die erop waren gesmeerd. Dat is goed om te weten, zeker nu we ons ’s winters verplichten om veelvuldig onze handen te wassen om aan de epidemieën te ontkomen!

Bij voldoende hoeveelheden zou vitamine E ook bescherming bieden tegen acne. Volgens een recente studie is het gehalte aan vitamine E in het bloed bij mensen met zware acne vaak lager dan bij mensen zonder puistjes.

Initialement publié par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 03/02/2014 - 11h39 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 03/10/2014 - 10h51

(1) Ozuguz, P. et al., Cutan Ocul Toxicol. 2013 Jul 5. (2) Schempp, CM et al., Contact Dermatitis. 2012 Oct;67(4):234-7. doi: 10.1111/j.1600-0536.2012.02114.x. Epub 2012 May 25.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Wie lente zegt, zegt vitamines... Gepubliceerd op 18/03/2014 - 09h32

Sommigen onder ons starten met hun traditionele vitaminekuur, kwestie van hun energie en vitaliteit terug te vinden bij het begin van de lente. Maar waartoe dienen die fameuze vitamines? En in welke producten vind je ze precies terug? Een kort overzi...

Welke vitamines hebben vrouwen nodig? Geüpdatet op 09/02/2009 - 00h00

We hebben allemaal vitamines nodig. Maar sommige zijn voor vrouwen nog belangrijker. Een overzichtje van de vitamines die vrouwen zeker moeten nemen, en van de belangrijkste levensmiddelen waarin ze te vinden zijn.

Vitamines A, E en C: geweldige antioxidanten! Gepubliceerd op 21/09/2016 - 10h21

De vitamines A, E en C hebben antioxidante eigenschappen die onontbeerlijk zijn opdat ons lichaam zich zou kunnen verdedigen tegen de vrije radicalen. Waar vinden we die vitamines , waaruit bestaat hun werking en hoeveel van die vitamines hebben we d...

Wat weet u over vitamine D? Geüpdatet op 21/11/2011 - 11h44

Er is veel te doen om vitamine D . Wat is er zo bijzonder aan? Wat moeten we weten over de eigenschappen en de werking ervan in ons lichaam? We nemen deze allesbehalve gewone vitamine onder de loep…

Meer artikels