PUBLICITÉ

Vis: feiten en fictie.

Waarom moeten we vis eten? Welke voedingswaarde heeft vis precies? Welke soorten vis moeten we bij voorkeur eten en bevat dit dierlijk product ook specifieke risico’s? Informeer u en help de fabeltjes de wereld uit.

PUB
  • Question 1 sur 10Vis is gezond. We moeten het…
  • Question 2 sur 10Het is gezonder om:
  • Question 3 sur 10Zoutwatervissen bevatten veel fluor.
  • Question 4 sur 10Invriezen beïnvloedt de voedingswaarde van vis.
  • Question 5 sur 10Vis is een belangrijke bron van omega 3.
  • Question 6 sur 10Over het algemeen is gekweekte vis meer vervuild dan wilde vis.
  • Question 7 sur 10Zwangere vrouwen eten beter geen vis.
  • Question 8 sur 10Vis bevat minder eiwitten dan rundvlees.
  • Question 9 sur 10Gebakken vis bevat 2 tot 3 keer meer calorieën dan gestoomde vis.
  • Question 10 sur 10Wilde zalm bevat meer omega 3 dan gekweekte zalm.
Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 08/08/2011 - 15h32

www.guerir.fr; Agence nationale de sécurité sanitaire des aliments, "Mangez du poisson: Pourquoi? Comment?", juli 2010, www.anses.fr.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Vis: feiten en fictie. Geüpdatet op 08/08/2011 - 15h42

Waarom moeten we vis eten ? Welke voedingswaarde heeft vis precies? Welke soorten vis moeten we bij voorkeur eten en bevat dit dierlijk product ook specifieke risico’s? Informeer u en help de fabeltjes de wereld uit.

Het Kretenzische dieet: ongelofelijk doeltreffend! Gepubliceerd op 23/08/2010 - 00h00

Het staat nu duidelijk vast dat specifieke diëten het hart doeltreffend beschermen tegen het hervalrisico na een hartinfarct. Het Kretenzische dieet blijkt daarbij het meest doeltreffende: het vermindert de hartsterfte in enkele maanden tijd met meer...

Weinig vis = al voldoende om het hart te 'voeden'? Geüpdatet op 06/09/2005 - 00h00

Dat vis goed is voor het hart, is bekend. Verrassend genoeg hoeven we echter niet noodzakelijk grote hoeveelheden te verorberen om een gunstig effect te verkrijgen voor onze slagaders...

Vlees voor sporters, vriend of vijand? Gepubliceerd op 25/08/2014 - 15h38

In de jaren '90 is er een klimaat van angst ontstaan rond vlees: er zaten gifstoffen in, het was besmet en het was gevaarlijk. Vandaag zijn het vooral de GGO's (genetisch gemodificeerde organismen) die ons zorgen baren, mede door de groeiende aandach...

Meer artikels