Vis: feiten en fictie.

Waarom moeten we vis eten? Welke voedingswaarde heeft vis precies? Welke soorten vis moeten we bij voorkeur eten en bevat dit dierlijk product ook specifieke risico’s? Informeer u en help de fabeltjes de wereld uit.
www.guerir.fr; Agence nationale de sécurité sanitaire des aliments, "Mangez du poisson: Pourquoi? Comment?", juli 2010, www.anses.fr.
Waarom moeten we vis eten ? Welke voedingswaarde heeft vis precies? Welke soorten vis moeten we bij voorkeur eten en bevat dit dierlijk product ook specifieke risico’s? Informeer u en help de fabeltjes de wereld uit.
Het staat nu duidelijk vast dat specifieke diëten het hart doeltreffend beschermen tegen het hervalrisico na een hartinfarct. Het Kretenzische dieet blijkt daarbij het meest doeltreffende: het vermindert de hartsterfte in enkele maanden tijd met meer...
Dat vis goed is voor het hart, is bekend. Verrassend genoeg hoeven we echter niet noodzakelijk grote hoeveelheden te verorberen om een gunstig effect te verkrijgen voor onze slagaders...
In de jaren '90 is er een klimaat van angst ontstaan rond vlees: er zaten gifstoffen in, het was besmet en het was gevaarlijk. Vandaag zijn het vooral de GGO's (genetisch gemodificeerde organismen) die ons zorgen baren, mede door de groeiende aandach...