Waarom moeten we vis eten? Welke voedingswaarde heeft vis precies? Welke soorten vis moeten we bij voorkeur eten en bevat dit dierlijk product ook specifieke risico’s? Informeer u en help de fabeltjes de wereld uit.

- Vis is gezond. We moeten het…
- Het is gezonder om:
- Zoutwatervissen bevatten veel fluor.
- Invriezen beïnvloedt de voedingswaarde van vis.
- Vis is een belangrijke bron van omega 3.
- Over het algemeen is gekweekte vis meer vervuild dan wilde vis.
- Zwangere vrouwen eten beter geen vis.
- Vis bevat minder eiwitten dan rundvlees.
- Gebakken vis bevat 2 tot 3 keer meer calorieën dan gestoomde vis.
- Wilde zalm bevat meer omega 3 dan gekweekte zalm.
Vis is gezond. We moeten het…
Twee tot drie keer per week eten.
Vis bevat veel eiwitten, mineralen en vitamines, maar ook omega 3. Dat zijn meervoudig onverzadigde vetzuren die onze gezondheid - vooral ons hart en onze bloedvaten - ten goede komen. Deze vetzuren ontbreken vaak in onze huidige voeding. Daarom zouden we minstens twee keer per week, als het kan zelfs drie keer, vis moeten eten en daarbij de soorten vis afwisselen.
Het is gezonder om:
Kleine vissen te eten.
Door de vervuiling van het milieu hopen vissen zware toxische metalen op in hun lijf.
Het gehalte aan zware metalen in vis stijgt logisch gezien met de grootte van de vis, met zijn levensduur en met zijn voeding (roofvissen bevatten meer zware metalen).
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- Volgende pagina