PUBLICITÉ

Vis: feiten en fictie.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 08/08/2011 - 15h42
-A +A

Waarom moeten we vis eten? Welke voedingswaarde heeft vis precies? Welke soorten vis moeten we bij voorkeur eten en bevat dit dierlijk product ook specifieke risico’s? Informeer u en help de fabeltjes de wereld uit. 

 

PUB

Vis is gezond. We moeten het…

Twee tot drie keer per week eten.

Vis bevat veel eiwitten, mineralen en vitamines, maar ook omega 3. Dat zijn meervoudig onverzadigde vetzuren die onze gezondheid - vooral ons hart en onze bloedvaten - ten goede komen. Deze vetzuren ontbreken vaak in onze huidige voeding. Daarom zouden we minstens twee keer per week, als het kan zelfs drie keer, vis moeten eten en daarbij de soorten vis afwisselen.

 

Het is gezonder om:

Kleine vissen te eten.

Door de vervuiling van het milieu hopen vissen zware toxische metalen op in hun lijf.

Het gehalte aan zware metalen in vis stijgt logisch gezien met de grootte van de vis, met zijn levensduur en met zijn voeding (roofvissen bevatten meer zware metalen).

 

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 08/08/2011 - 15h42
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Vis: waarom vis eten... en andere tips Geüpdatet op 09/02/2009 - 00h00

Hoewel rijk aan omega 3 en interessant omwille van de aanvoer van vitamine D, zijn vissen ook dragers van verontreinigde stoffen. Men kan zich ook afvragen of mensen die op dieet zijn niet beter de minst vette vis eten. We beantwoorden uw vragen...

Meer artikels