PUBLICITÉ

Vijf tips om de winter te trotseren

Geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 04/02/2014 - 11h27
-A +A

De winter komt eraan en die zal u allicht kwetsbaarder maken. Wapen u dus zodat u de koude, virussen, stress, vermoeidheid en zelfs de beruchte winterdepressie kunt trotseren.

Vijf tips om gespaard te blijven van al die ongemakken.

Op het menu: sport, levenshygiëne, relaxatie en gezonde voeding!

PUB

Hygiëneregels om virussen weg te houden

Virussen, maar ook allerlei soorten bacteriën en andere microben worden vooral via de handen en speekseldruppels doorgegeven.

 

Twee cruciale basisregels:

  • Was uw handen zo vaak mogelijk (na elk toiletbezoek, voor het bereiden van de maaltijden, voor het eten, na het boodschappen doen, na een rit met het openbaar vervoer enz.). Doe het ook zoals het hoort, dat wil zeggen met water en zeep. Laat de zeep lang schuimen en vergeet ook de nagels en polsen niet. Droog uw handen zorgvuldig af. Hydroalcoholische gel is handig als u buitenshuis bent en u uw handen niet met water en zeep kunt wassen.

  • Vermijd rondvliegende speekseldruppels en nies en hoest daarom in de holte van uw elleboog. Snuit uw neus liefst met papieren zakdoeken.

Sporten naar hartenlust en relaxatie om het lichaam te versterken

Regelmatige lichaamsbeweging is nodig om het lichaam fit te houden, stress tegen te gaan,  de slaapkwaliteit te verbeteren, en depressies en vermoeidheid buiten te houden.

 

Sportsessies zijn bijzonder doeltreffend. Voor mensen die niet veel bewegen is elke dag een halfuur actief stappen ook efficiënt.

Aanvullend daarop zijn ook relaxatiesessies een goed wapen tegen stress; ze verbeteren bovendien de stemming.

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 27/11/2012 - 00h00 et mis à jour par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 04/02/2014 - 11h27

Institut Moncey

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Enkele tips tegen verkoudheden Gepubliceerd op 15/11/2016 - 17h22

De winter brengt altijd een hele reeks kwaaltjes mee: een druipneus, een schorre keel, hoesten en/of niezen. Waarom is de winter zo gul met verkoudheden, bronchitis en keelontstekingen, en hoe kunnen we er ons tegen beschermen? Ziehier enkele nuttige...

Bent u bestand tegen de winter? Geüpdatet op 10/01/2011 - 00h00

De winter trotseren is niet altijd gemakkelijk met de talrijke infectieverwekkers die ons omringen. Met een zekere kennis gecombineerd met de juiste reacties, hebben we nochtans alle troeven in handen om de confrontatie met de winter met succes aan t...

Meer artikels