PUBLICITÉ

Vijf praktische en makkelijke natuurlijke recepten voor na het zonnen

Gepubliceerd door Jessica Xavier, schoonheidsjournaliste op 07/09/2016 - 12h44
-A +A

Na het strand en de zon hebben onze huid en ons haar een stevige herstellende en hydraterende behandeling nodig. Hieronder vindt u vijf natuurlijke recepten die uw huid tot rust laten komen en uw bruine kleurtje nog beter laten uitkomen.

PUB

Olie om mijn verbrande huid te kalmeren


hebt u iets te lang in de zon gelegen en vertoont uw huid hier en daar plekken die verbrand zijn? Deze kalmerende olie zou u verlichting moeten brengen en tegelijkertijd uw door de zomer uitgedroogde huid moeten herstellen. En nog een extraatje: ze ruikt helemaal naar vakantie!

Het recept: Giet in een ondoorzichtig glazen flesje met doseerpomp 50 ml monoi- of kokosolie. Doe er 10 druppels etherische olie (EO) van lavendel en 10 druppels EO van geurende geranium (ook bekend als geranium rosat) bij. Doe het flesje dicht en schud goed om de inhoud te vermengen.

Zo gaat u te werk: Breng na het zonnen aan op het hele lichaam of op de verbrande zones. Reinig uw huid wel eerst.
Bewaart zes maanden op kamertemperatuur.

Een komkommerbehandeling om mijn huid op te krikken


Onder invloed van de zon verdampt een deel van het vocht in onze huid. Resultaat: onze huid droogt uit, ze wordt minder soepel en verliest haar glans. Komkommer bevat veel water en herstelt de vochtbalans in de uitgedroogde opperhuid. Komkommer werkt ook verfrissend en geeft de huid haar glans terug.

Het recept: Mix een komkommer in een keukenmixer of centrifuge en giet het sap over. Doe er twee eetlepels zachte amandelolie bij.

Zo gaat u te werk: Breng ‘s avonds na het zonnen aan op de goed gereinigde huid en laat de hele nacht intrekken.

Gepubliceerd door Jessica Xavier, schoonheidsjournaliste op 07/09/2016 - 12h44
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Huismiddeltjes voor mooi en glanzend haar Gepubliceerd op 08/12/2015 - 15h24

Vandaag zijn alle mogelijke en alle denkbare verzorgingsproducten voor elk type haar te koop. Toch zijn er nog mensen die gek zijn op de grootmoedersmiddeltjes. Ze zweren bij zelf gemaakte middeltjes die ze brouwen met basisproducten die in de handel...

Wat moet ik eten om mooie haren te hebben? Gepubliceerd op 28/05/2013 - 13h52

Het volume, de kleur en de glans van het haar zijn grotendeels genetisch bepaald. Maar welke aard het haar ook heeft, voeding helpt om het nog meer te laten glanzen of gezonder te krijgen. Enkele ingrediënten om de gezondheid en schoonheid van het ha...

Meer artikels