PUBLICITÉ

Vijf gulden regels om weer aan sport te doen

Geüpdatet door Coraline Burre op 22/10/2012 - 11h59
-A +A

Het is zover. Uw partner, uw huisarts of misschien zelfs uw eigen ego hebben u overgehaald om weer te gaan sporten.

Hieronder vindt u enkele tips om rustig aan en zonder blessures te starten.

Trek uw sportschoenen aan en ga ervoor!

PUB

1. Zoek een sport die bij u past

Onze fysieke conditie, gezondheidstoestand en leeftijd bepalen mee de keuze van de sportdiscipline. Aarzel niet om uw huisarts of kinesist om raad te vragen.

De ideale sport, voor iedereen, is zonder twijfel zwemmen. Mensen met overgewicht, patiënten met rugklachten, zwangere vrouwen … iedereen kan zich zonder risico aan deze discipline wagen. Als u een goed tempo haalt, is de inspanning die u in dertig minuten zwemmen levert gelijk aan dertig minuten joggen. En het water houdt bovendien uw gewrichten soepel.

2. Groepssport motiveert meer!

Als u samen met andere mensen aan sport doet, zult u makkelijker uit uw luie zetel komen, ook op dagen dat u wat moe bent. Er bestaan tal van groepssporten: aquagym, volleybal, tennis, dansen enz. Veel fitnesscentra bieden ook groepsactiviteiten aan.

Niets verplicht u natuurlijk om u in een sportclub in te schrijven. U kunt ook gewoon met een groep vrienden gaan joggen in het bos of met uw gezin een fietstocht maken. De voordelen zijn dezelfde en u spaart er geld mee.

Initialement publié par Coraline Burre le 23/10/2012 - 00h00 et mis à jour par Coraline Burre le 22/10/2012 - 11h59

Dr. Gilles Caty, specialist en sportarts in de Cliniques universitaires St-Luc.

Eurobarometer, Sport en lichaamsbewegingen, resultaten voor België, maart 2010.

Wereldgezondheidsorganisatie, aanbevelingen voor lichaamsbeweging.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Zin om aan het joggen te gaan? Gepubliceerd op 12/05/2015 - 10h19

Joggen ? Dat is een lichaamsactiviteit die haast niets kost en die u overal kunt beoefenen. De voordelen voor de gezondheid zijn duidelijk bewezen. Als u bang bent voor blessures, geven we u graag een paar tips mee om ermee te starten.

Joggen: luister naar uw hart! Geüpdatet op 23/03/2004 - 00h00

Joggen is goed voor het hart… Op voorwaarde dat het uw "tikker" is die het commando behoudt en het ritme bepaalt. Het komt er dan ook op aan naar uw motor te luisteren…

Klaar om te joggen? Test uzelf in tien stappen Geüpdatet op 21/09/2016 - 10h08

U hebt beslist: dit jaar doet u mee aan de 20 km van Brussel. Maar om bij de duizenden Belgen te kunnen horen die minstens vier uur per week hardlopen of joggen en een echt trainingsprogramma volgen, moet u eerst uw prestatievermogen testen. Prof. Vé...

Weet u hoe aan sport te doen? Gepubliceerd op 08/01/2013 - 11h12

Welke type sport, hoeveel en op welk moment van de dag? Is vermoeidheid of een chronische ziekte een contra-indicatie voor sport? Zijn sportdrankjes goed voor iedereen? Test uw kennis zodat u zeker weet dat de sport die u beoefent uw gezondheid ten g...

Meer artikels