Zoals u wellicht weet kan voeding een belangrijk geneesmiddel zijn.
Belangrijke voedingsstoffen antioxidanten en vitamines in fruit en groenten van elk seizoen kunnen helpen om veroudering te bestrijden.
Vijf voedingsmiddelen die u de komende weken makkelijk kunt integreren in uw dagdagelijkse voeding.

De druif
Druiven zijn het geschenk bij uitstek voor ziekenhuispatiënten. En daar zijn een aantal redenen voor. Druiven bevatten veel water wat voor de nodige hydratatie zorgt, vezels voor een goede transit en veel vitaminen. De troef van druiven is het gehalte aan anti-oxidanten, meer bepaald anthocyanen die vooral in rode druiven zitten.
Hoe eten?
Verse druiven zijn heerlijk als dessert of vieruurtje. U kunt ze ook gebruiken voor een clafoutis (geef dan de voorkeur aan druiven met kleine pitjes of zonder pitjes).
Maar u moet wel weten dat druiven een van de meest calorierijke fruitsoorten zijn.
De appel
Omdat er zowat altijd en overal appels te koop zijn, worden ze wel eens over het hoofd gezien of als tweede keuze beschouwd. Maar appelen beschikken over heel wat troeven. Ze zijn rijk aan vitamine C en ook aan appelzuur dat volgens een aantal onderzoeken bijdraagt tot de strijd tegen reumatische aandoeningen.
Hoe eten?
Er zijn ontzettend veel recepten voor appels. Om af te wisselen kunt u appels ook verwerken in hartige gerechten: stukjes appel in de sla, in de aardappelpuree (een derde appels voor twee derden aardappelen).
Sarah Merson. '100 aliments anti-âge', uitgeverij Solar