PUBLICITÉ

Vijf anti-ageing voedingsmiddelen in koude tijden

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 23/10/2012 - 11h56
-A +A

Zoals u wellicht weet kan voeding een belangrijk geneesmiddel zijn.

Belangrijke voedingsstoffen antioxidanten en vitamines in fruit en groenten van elk seizoen kunnen helpen om veroudering te bestrijden.

Vijf voedingsmiddelen die u de komende weken makkelijk kunt integreren in uw dagdagelijkse voeding.

PUB

De druif

Druiven zijn het geschenk bij uitstek voor ziekenhuispatiënten. En daar zijn een aantal redenen voor. Druiven bevatten veel water wat voor de nodige hydratatie zorgt, vezels voor een goede transit en veel vitaminen. De troef van druiven is het gehalte aan anti-oxidanten, meer bepaald anthocyanen die vooral in rode druiven zitten.

Hoe eten?
Verse druiven zijn heerlijk als dessert of vieruurtje. U kunt ze ook gebruiken voor een clafoutis (geef dan de voorkeur aan druiven met kleine pitjes of zonder pitjes).

Maar u moet wel weten dat druiven een van de meest calorierijke fruitsoorten zijn.

De appel

Omdat er zowat altijd en overal appels te koop zijn, worden ze wel eens over het hoofd gezien of als tweede keuze beschouwd. Maar appelen beschikken over heel wat troeven. Ze zijn rijk aan vitamine C en ook aan appelzuur dat volgens een aantal onderzoeken bijdraagt tot de strijd tegen reumatische aandoeningen.

Hoe eten?
Er zijn ontzettend veel recepten voor appels. Om af te wisselen kunt u appels ook verwerken in hartige gerechten: stukjes appel in de sla, in de aardappelpuree (een derde appels voor twee derden aardappelen).

Initialement publié par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 25/11/2008 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 23/10/2012 - 11h56

Sarah Merson. '100 aliments anti-âge', uitgeverij Solar

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Appels: pharmafood vol pesticiden? Geüpdatet op 16/02/2017 - 18h54

Appels hebben zo veel goede eigenschappen dat ze worden beschouwd als pharmafood, een mix van voedsel en medicijn. Maar appels zitten ook vol pesticiden, giftige stoffen dus. Welke appels kunnen we nog wel eten, en hoe bereiden we ze het best?

Verstikking bij kinderen: verklein het risico! Geüpdatet op 27/12/2016 - 12h15

Verstikking is een van de belangrijkste doodsoorzaken bij kinderen als gevolg van ongelukken in huis. De aanleiding zijn vaak voorwerpen, kleine stukken speelgoed en voedsel. Hoe kunt u dat soort ongelukken voorkomen?

Meer artikels