PUBLICITÉ

Vier tips voor gezonde pups!

Gepubliceerd door Anne Pensis, Dierenarts op 06/11/2007 - 00h00
-A +A

Wilt u uw pup de beste kansen geven op een lang en gezond bestaan? Geef hem dan niet alleen een kwaliteitsvolle voeding maar ook de noodzakelijke zorg!

PUB

1. Kwaliteitsvolle voeding

Om uw kleine nieuwe vriend zo gezond mogelijk te maken, dan moet u hem een kwaliteitsvolle voeding geven in de vorm van kroketten die aangepast zijn aan zijn ras en zijn groei. Hondjes van een klein ras (1-10 kg) hebben een snelle groei die stopt op de leeftijd van acht à tien maanden. Pups van een middenras (10-25 kg) bereiken hun maximale groei op twaalf maanden en honden van een groot hondenras groeien tot de leeftijd van 18 maanden (25-40 kg) tot 24 maanden voor rassen die nog groter worden (meer dan 40kg). Na zijn groeiperiode mag uw hond voeding voor volwassen honden krijgen.
Om zijn spijsvertering te bevorderen, wordt aangeraden om de dagvoeding van uw pup te verdelen over drie maaltijden.

2. Parasieten bestrijden

Heel wat pups kampen met parasieten, en meer bepaald met darmwormpjes. Elk hondje moet na de leeftijd van twee weken tot de leeftijd van zes maanden regelmatig behandeld worden met een wormbestrijdend middel. Bij volwassen honden moet de behandeling twee à vier keer per jaar aangehouden worden. De frequentie van de behandeling hangt af van de leefwijze van de hond en van het product. Om komaf te maken met luizen en teken of om ze te voorkomen, kan men de huid behandelen met een speciaal pipet. En als uw kleine viervoeter met schurftmijten zit kan uw dierenarts een geschikt geneesmiddel voorschrijven.

Gepubliceerd door Anne Pensis, Dierenarts op 06/11/2007 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ