PUBLICITÉ

Verzorgingstips voor de gemengde huid

Geüpdatet door Emilie Veyretout, gezondheidsjournaliste op 19/07/2016 - 15h42
-A +A

De gemengde huid is het meest voorkomende type huid, vooral dan bij vrouwen. Ze is op sommige plekken vet en op andere droog en vraagt dus een specifieke verzorging.

PUB

Kenmerken van een gemengde huid

Hebt u in uw centrale gezichtszone (voorhoofd, neus en kin) een vette, glimmende huid met een neiging tot grove, uigezette poriën en zwarte puntjes, terwijl uw wangen, slapen en jukbeenderen eerder dun en droog zijn en soms gespannen aanvoelen? Durft u ook geen voedende crème te gebruiken omdat uw huid dan misschien nog meer gaat glimmen? Dan behoort u tot de grote groep van mensen met een gemengde huid!

Gemengde huid: zacht reinigen

Net als voor een vette huid mijdt u beter producten zonder naspoelen. Die kunnen de afscheiding van talg blokkeren. Kies liever een dermatologische zeep of een vloeibare reinigingsgel zonder zeep. Ze verwijderen onzuiverheden in de diepte en drogen de huid toch niet uit. Dep uw gezicht na het spoelen vooral goed droog en laat uw huid nooit aan de lucht drogen, want daar droogt ze van uit. Breng na het reinigen een lotion aan die de huidkorrel verfijnt en de opperhuid tot rust laat komen.

Gemengde huid: "light" hydrateren

Een gemengde huid moet gevoed worden met lichte emulsies. De speciale verzorgingsproducten voor de huid met neiging tot acne of voor de "jonge huid met problemen" zijn perfect geschikt voor dit huidtype. U kunt ook kiezen voor de AHA-producten. Die gaan zwarte puntjes tegen en voeren een lichte peeling uit en voorkomen bovendien een te snelle veroudering.

De juiste handelingen bij een gemengde huid

Breng één keer per week een kleimasker met reinigende bestanddelen aan op uw gezicht. Behandel wel alleen de centrale zone. Doe op de droge zones (slapen, jukbeenderen…) een hydraterend masker en laat ook dat enkele minuten trekken. Als de huid in deze zones trekt, kunt u elke dag op uw gebruikelijke dagcrème nog een extra voedende crème aanbrengen. Tegen het glimmen bestaan er producten met een matter makend effect. U vindt ze in de rekken bij de verzorgingsproducten, maar ook in sommige make-up producten (matifiêrende basis, fond de teint, poeder, enz.).

Initialement publié par Emilie Veyretout, gezondheidsjournaliste le 06/06/2011 - 18h50 et mis à jour par Emilie Veyretout, gezondheidsjournaliste le 19/07/2016 - 15h42
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Jonge gemengde huid, een complexe zaak Gepubliceerd op 02/12/2013 - 16h37

Eén op de drie jonge vrouwen tussen 16 en 20 zegt van zichzelf een gemengde huid te hebben. Terwijl hun mamma's ervan dromen zo'n huid te hebben, die naar eigen zeggen "ideaal, fris, glad en zacht bij het aanraken" is, blijft zo'n type huid voor de t...

Welk type huid hebt u? Gepubliceerd op 26/03/2013 - 13h56

Het antwoord op deze vraag is zeer belangrijk omdat het u in staat zal stellen uw huid op een gepaste manier te verzorgen. Normale huid, gemengde of vette huid, en droge of gevoelige huid? Hier enkele aanwijzingen om het te achterhalen.

Tips om langer bruin te blijven Geüpdatet op 04/08/2015 - 17h02

Wilt u uw bruin kleurtje na de vakantie zo lang mogelijk houden? Met de juiste behandeling en goede producten moet dat lukken! Enkele tips om ook in het najaar nog te kunnen uitpakken met een mooi bruin tintje .

Tips voor een mooie huid in de winter Gepubliceerd op 13/01/2015 - 11h50

Onze huid reageert op de weersomstandigheden, vooral ons gezicht en onze handen zijn kwetsbaar. Uitdroging is een reëel gevaar, omdat door de kou de bloedvaten samentrekken en de bloedsomloop verstoord raakt. Het gevolg is dat de talgproductie daalt...

Meer artikels