PUBLICITÉ

Verzekeraars betalen niet voor euthanasie bij niet-terminalen

Gepubliceerd door Dr. Marc Sertyn op 09/11/2001 - 00h00
-A +A

Euthanasie bij terminale patiënten stelt voor de verzekeraars geen problemen. Maar in geval van euthanasie bij niet-terminalen zijn de verzekeringsondernemingen niet bereid om het geld van de levensverzekering uit te betalen. Tenminste niet als die hun polis minder dan een jaar voor de euthanasie hebben afgesloten.

PUB

De verzekeringsmaatschappijen willen een wijziging in die zin van het wetsvoorstel dat de Senaat vorige week goedkeurde. In dat wetsvoorstel wordt elk overlijden ten gevolge van een euthanasiedaad die voldoet aan de wettelijke voorwaarden beschouwd als een natuurlijk overlijden.

Indien de Kamer niet bereid is het wetsvoorstel aan te passen, dan zijn de verzekeraars zinnens om niet-terminalen zelf uit te sluiten. "Wij beschouwen euthanasie bij mensen die niet terminaal ziek zijn als 'gelegaliseerde zelfmoord'. Dus gelden dezelfde regels als bij zelfmoord: geen geld," zo verklaarde Jean Rogge van de Beroepsvereniging van Verzekeringsondernemingen (BVVO) aan 'Het Laatste Nieuws'.

Gepubliceerd door Dr. Marc Sertyn op 09/11/2001 - 00h00 (© MediMediaNet)
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Een ziekteverzekering voor honden en katten Geüpdatet op 13/07/2009 - 00h00

Net als wijzelf blijven ook onze huisdieren niet gespaard van kleine of soms zware gezondheidsproblemen en die leiden vaak tot onverwachte en moeilijk te dragen kosten. Om gerustig met dat soort situaties om te gaan kunt u een verzekering afsluiten v...

Meer artikels