PUBLICITÉ

Vervuilde lucht in huis? Planten kunnen helpen!

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 17/05/2010 - 00h00
-A +A

De lucht die we inademen raakt almaar meer vervuild. Erger nog, de vervuiling binnen in huis is nu al slechter dan buiten. We brengen nochtans het grootste deel van onze tijd binnen vier muren door, thuis of op het werk! Maar er is goed nieuws, want kamerplanten kunnen ons helpen om de vervuilde lucht te zuiveren. Hier alvast een (onvolledige) lijst van planten die binnenshuis van groot nut kunnen zijn. Vergeet ook niet om er enkele op uw bureau te zetten!

PUB

Kort overzicht van VOV's en andere giftige formaldehyden


Vluchtige organische verbindingen, afgekort VOV's, is de verzamelnaam van stoffen uit verschillende chemische families die bij kamertemperatuur verdampen, de ene groep al sneller dan de andere. Daarbij komt onder meer benzeen, styreen, tolueen, trichloorethyleen, formaldehyde en acetaldehyde vrij.
Deze chemische producten worden vooral gebruikt in lijmen, producten voor het behandelen van hout, vernis en verf. Meubelen, muren, vasttapijt of vensters in pvc scheiden dagelijks VOV uit en die stoffen komen terecht in de lucht die we inademen, om nog maar te zwijgen van de kleren die terugkomen van de stomerij of de ontgeurders die we gebruiken.
Maar we ademen ook de giftige stoffen in die in tabaksrook zitten, in huishoudproducten, koolmonoxide en gassen die vrijkomen door een onvolledige verbranding (verwarming, warmwaterinstallatie, schoorsteen,...).
Planten zijn dus meer dan welkom om de vervuilde lucht in onze woning te helpen zuiveren...

Klimop (hedera helix)


Klimop neemt formaldehyde en benzeen op. De plant zuivert de lucht van de VOV's in sigarettenrook of oplosmiddelen.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 17/05/2010 - 00h00 Franse agentschap voor de veiligheid van milieu en arbeid, www.afsset.fr.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Uw huis opknappen zonder luchtvervuiling, het kan! Geüpdatet op 31/08/2009 - 00h00

Misschien hebt u zin om uw muren een nieuw laagje verf te geven. Let er dan wel op dat u geen vervuiling in huis veroorzaakt en besteed de nodige aandacht aan de keuze van uw verf ... Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor vernis om hout te behandelen e...

Doe iets aan de vervuiling in huis Gepubliceerd op 13/07/2017 - 13h27

Weinig mensen weten het, maar onze woningen zijn vaak meer vervuild dan de straten in de steden. Nochtans hebben we de wapens om er iets aan te doen, en de remedies zijn simpel: grondig en voldoende luchten, en uitstoot van vervuilende stoffen mijden...

Vervuiling in huis Geüpdatet op 18/03/2008 - 00h00

Luchtwegenallergieën komen alsmaar meer voor, maar ze worden niet alleen veroorzaakt door de uitstoot van de fabrieken of de auto's! Ook bij ons in huis is er aardig wat vervuiling en heel wat aandoeningen zijn daar het gevolg van. Hoe meer we erover...

Meer artikels