PUBLICITÉ

Verstandig sporten!

Gepubliceerd door Aanpassing: Pierre Dewaele op 06/05/2002 - 00h00
-A +A

Sport is zeer goed voor de gezondheid, behalve als u er ziek van wordt... Boven de leeftijd van 40 jaar kan sporten zelfs gevaarlijk zijn als men na een lange periode van inactiviteit te hard van stapel loopt. Dat is het onderwerp van het laatste boek van Dr. Stéphane Cascua, sportarts van het Hôpital de la Pitié-Salpêtrière in Parijs.

PUB

e-gezondheid

"We horen overal dat sporten goed is voor de gezondheid. U zegt dat sporten gevaarlijk is! Welke zijn de belangrijkste risico's?"

Dr. Stéphane Cascua:

"Sporten kan inderdaad gevaarlijk zijn als u niet bepaalde voorzorgsmaatregelen neemt. Jaarlijks sterven in Frankrijk 1.000 tot 1.500 ogenschijnlijk gezonde personen plots bij het sporten. Sport veroorzaakt ook een vroegtijdige slijtage van de gewrichten: artrose. Te veel fysieke activiteit veroorzaakt vermoeidheidsfracturen, die vaak niet worden opgemerkt, en overmatige lichamelijke activiteit veroorzaakt soms zelfs een echte depressie! Het hele lichaam kan eronder lijden. In mijn boek leg ik uit hoe dat in elkaar zit en hoe die problemen kunnen worden voorkomen."

Gepubliceerd door Pierre Dewaele op 06/05/2002 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Welke sportdisciplines helpen tegen stress? Geüpdatet op 20/10/2015 - 09h14

Sport is een uitstekende activiteit om stress tegen te gaan en wordt aan iedereen aanbevolen om spanningen te verdrijven. Sommige lichamelijke activiteiten , zoals yoga of tai chi, zijn meer dan alle andere geschikt om tot rust te komen en van de str...

Sporten? Ja, maar. . . Geüpdatet op 23/10/2007 - 00h00

Ik leid een sedentair leven en heb zin om te bewegen! Maar als ik weer begin te sporten, welke voorzorgen moet ik dan nemen? Moet ik op voorhand een check-up laten doen en hoe kan ik mijn fysieke conditie evalueren?

Borsten van sportvrouwen: voorzichtigheid geboden... Gepubliceerd op 02/07/2012 - 17h51

Ook voor uw borsten is sportbeoefening een prima activiteit. Eén van de voordelen van sport is dat u daarmee de risico's op borstkanker kunt verkleinen. Toch kan sporten ook nadelig zijn voor uw borsten indien u verzuimt een aantal maatregelen te tre...

Meer artikels