PUBLICITÉ

Verse geitenkaas met venkel

Recept aangemaakt op 06/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 26/11/2013 - 14h32
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
120 minutes
Ingrediënten :

500 gram geitenkaas in vaatje (de zogenaamde 'faisselle')
1 kleine courgette
1 citroen
1 koffielepel piment d'Espelette (Baskische zachte chilipeper)
1 venkel
1/4 bosje peterselie
1 bosje bieslook
zout
versgemalen peper

Onderstaand recept bevat weinig vet, is licht en evenwichtig. Meteen hebt u een antwoord op de eeuwige vragen: "Wat gaan we vandaag eten?" en "Hoe stel ik een evenwichtige maaltijd samen?". Smakelijk!

PUB

De bereiding van de verse geitenkaas met venkel

Laat de geitenkaas 2 uur uitlekken in een zeef.

Was de courgette. Snij ze met een dunschiller in fijne reepjes. Schik ze op een schotel, bestrooi met zout en het piment en besprenkel met het sap van de citroen. Laat 1 uur marineren.

Verwijder de buitenste bladeren van de venkel. Snij de rest in fijne reepjes en hak die grof.
Was de peterselie, dep hem droog en verwijder de steeltjes. Was de bieslook en dep hem droog. Snipper beide kruiden fijn.

Meng in een saladekom de goed uitgelekte geitenkaas, de venkel en de fijne kruiden.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper en meng goed.

Laat de courgettereepjes uitlekken. Bedek er de bodem van een andere kleinere saladekom mee. Hou enkele reepjes apart. Leg de kaas op de courgette. Rol de apart gehouden courgettereepjes op en leg ze erop.
Dien goed koel op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 06/02/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 26/11/2013 - 14h32
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ