Verse bonen met kleine spekjes

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 08/05/2012 - 10h22
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
45 minutes
Ingrediënten :

1 kg verse bonen
1 teentje look
1 bosje kleine witte uien
2 soeplepels gerookt spek
bonenkruid
1 soeplepel olijfolie
PUB

Bereiding van verse bonen met kleine spekjes

Dop de bonen en gooi ze 10 minuten in kokend water. Ontsteel ze (haal de doorzichtige huid weg) en snij ze in twee in de lengte. Schil de look en snij fijn. Schil de kleine uitjes en snij ze in twee. Gooi de kleine spekstukjes in kokend water gedurende 5 minuten om ze te ontvetten. Warm de olijfolie op in een kookpot en laat de spekjes en ui licht aanbakken. Voeg de look, de bonen, een beetje bonenkruid en een klein glas water toe. Wat zout en peper erbij. Goed roeren. Bedek en laat gedurende 30 minuten koken op een zacht vuurtje.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 08/05/2012 - 10h22
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB