PUBLICITÉ

Verrine met wortel en appel

Recept aangemaakt op 28/04/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 24/03/2015 - 09h38
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
aperitieven
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
10 minutes
Ingrediënten :

8 jonge wortelen
2 appelen (Granny Smith)
1/4 bosje peterselie
1/2 bosje bieslook
2 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel kerriepoeder
2 eetlepels olijfolie
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van de verrine met wortel en appel

Schraap de wortelen met een dunschiller, was ze en snij ze in dunne staafjes.

Schil de appelen, snij ze doormidden en verwijder het klokhuis. Snij elke helft in dunne schijfjes en vervolgens in blokjes.

Was de peterselie en het bieslook en dep alles goed droog. Hou enkele takjes bieslook apart voor de versiering. Versnipper de rest samen met de afgestroopte peterselieblaadjes.
Meng alles onder de wortelen.

Maak een vinaigrette van de azijn en het kerriepoeder en eindig met de olie. Breng op smaak met wat zout en klop goed op tot een luchtige, smeuïge massa.

Doe in elk glas een laagje wortelen met de fijne kruiden gevolgd door de appelblokjes.
Giet er de vinaigrette over. Steek in het midden één of twee takjes bieslook.

Dien de verrine met wortel en appel koel op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 28/04/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 24/03/2015 - 09h38
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ