PUBLICITÉ

Veroudering bestrijden, nu!

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 18/11/2013 - 10h42
-A +A

Vanaf de leeftijd van veertig jaar verliest de huid elasticiteit, wordt ze dunner en duiken rimpeltjes op.

De huid heeft dan nood aan specifieke verouderingsbestrijdende zorg die ook preventief werkt en de huid behandelt. Alleen zo kan de dichtheid en de structuur van de huid beschermd worden en rimpels verzacht.

Wij geven u alvast een tips voor producten die een heuse bondgenoot van de huid kunnen zijn.

PUB

Rimpels, leeftijd: het gelaat is de spiegel van de ziel

Het gelaat wordt de spiegel van de ziel genoemd. Vanaf de leeftijd van veertig jaar is dat overduidelijk het geval. Foute eetgewoonten, onaangepaste verzorging, sigarettenrook, zonnestralen en ook stress valt af te lezen op het gelaat. Maar het is ook een feit dat het nooit te laat is om zorg te dragen voor de huid om er jonger uit te zien en om de tekenen des tijds minder zichtbaar te maken. Voorwaarde is wel dat men producten gebruikt die aangepast zijn aan de rijpere huid.

Maar na de menopauze zorgt het tekort aan oestrogenen voor drogere huidweefsels en een huid die losser komt te zitten. En ook voor de menopauze van start gaat verlopen bepaalde huidfuncties minder snel.

Om te vermijden dat de huid haar elasticiteit verliest en rimpels opduiken, moet de huid gevoed worden en moeten tekorten gecompenseerd worden voordat de tekens van veroudering in het oog springen.

 

Wat is een anti-age verzorging?

Anti-age verzorgingen hebben drie belangrijke missies:

  • De huid beschermen, regenereren en hydrateren. De bescherming gebeurt met zonnefilters of antiradicalen zoals polyfenolen, vitamines (meestal E en C) of oligo-elementen.
  • De regeneratie wordt gestimuleerd door fruitzuren of derivaten van vitamine A (retinol en andere) die voor een oppervlakkige peeling zorgen.
  • De hydratatie: Hyaluronzuren moet het water in de huid vasthouden en de diepere lagen van de huid opvullen.

 

Initialement publié par Valériane Munoz, gezondheidsjournaliste le 30/10/2007 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 18/11/2013 - 10h42
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Hoe kiest u uw antirimpelcrème? Gepubliceerd op 21/01/2013 - 14h15

Verjongingscrèmes, liftende, verzachtende, verstevigende en anti-aging crèmes enz. Het is moeilijk om wegwijs te raken tussen alle antirimpelcrèmes. Vooral ook omdat ze ons vaak wonderen beloven.

De eerste rimpels: de expressierimpels Gepubliceerd op 05/05/2015 - 12h39

De eerste rimpel ? Hij verschijnt meestal naast het oog of op het voorhoofd. Het is een expressierimpel en voorr heel wat vrouwen is die eerste rimpel een zeer belangrijk ogenblik in hun leven. Een ogenblik dat men een tijdje kan uitstellen om ervoor...

Een jonge huid is een stevige huid ... Gepubliceerd op 26/01/2015 - 12h55

Dat de huid veroudert zie je niet alleen aan de rimpels. De stevigheid van de huid en de elasticiteit zijn andere zichtbare tekenen van een jonge, gezonde en goed onderhouden huid. Hoe kan je dat zo houden?

Hoe raak ik van die lelijke rimpels af? Geüpdatet op 10/09/2013 - 14h59

Dankzij bepaalde dagelijkse zorgen (hydrateren, gelaatsgymnastiek, niet drinken, geen alcohol, weinig zon enz.) kunt u het verschijnen van rimpels vertragen. Maar ook voor wie er al heeft, bestaan er middeltjes om ze te verzachten. We zetten ze op ee...

Meer artikels