PUBLICITÉ

Vermoeidheid en energietekort: natuurlijke oplossingen

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 09/02/2017 - 15h05
-A +A

Het wordt steeds vroeger donker, het koude seizoen staat voor de deur, een gevoel van zwaarmoedigheid begint te wegen… De herfst is het seizoen waarin heel wat mensen zich vermoeid voelen. We bieden u een aantal natuurlijke oplossingen die u kunnen helpen de vermoeidheid te bestrijden.

PUB

Oligo-elementen en een evenwichtige voeding om vermoeidheid te bestrijden

Vermoeidheid wordt soms veroorzaakt door een tekort aan sommige mineralen of vitamines. Zelfs in bevoorrechte landen zoals het onze, is een voldoende aanvoer van alle vitamines niet zo vanzelfsprekend als men zou kunnen denken. De volgende vitamines kunnen u helpen om u opnieuw fitter te voelen:

Vitamine B: deze benaming is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende soorten vitamines. Deze zijn nodig voor het goed functioneren van de cellen. Een tekort aan vitamine B kan leiden tot bloedarmoede (anemie) en tot een energietekort.

Waarin vinden we vitamine B? In gist (dus in brood en bier), graangewassen, zemelen en orgaanvlees.

Vitamine C: een kuur vitamine C tegen vermoeidheid en winterkwalen is een zeer oude remedie, die nog steeds zeer doeltreffend is. Waarin vinden we vitamine C? In citrusvruchten uiteraard, maar ook in kiwi, spinazie, peterselie en aardappelen. Maar opgelet: deze vitamine wordt door de warmte zeer snel aangetast. Geef dus de voorkeur aan korte kooktijden.

Magnesium: onze voeding bevat onvoldoende magnesium, wat de aanleiding kan zijn van een energietekort. Waarin vinden we magnesium? In chocolade, cashewnoten en amandelen, maar ook in groenten en peulvruchten.

Aanbevolen planten tegen vermoeidheid

Ook de fytotherapie, oftewel kruidengeneeskunde, kan een rol spelen in de bestrijding van vermoeidheid. De meest aanbevolen planten zijn:

  • Sint-janskruid
  • Ginseng

Initialement publié par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 14/01/2014 - 09h57 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 09/02/2017 - 15h05

Dr. Jean-Claude Houdret: "Garder son tonus avec les médecines douces et des méthodes naturelles" (Energiek blijven - Zachte geneeskunde en natuurlijke methoden). www.passeportsante.com

Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
1001 goede redenen om magnesium te nemen Gepubliceerd op 09/02/2017 - 12h39

Magnesium is een mineraal element dat onmisbaar is voor ons lichaam. Het is betrokken bij meer dan 300 chemische reacties… Geen wonder dus dat een magnesiumtekort heel wat gevolgen kan hebben. Extra magnesium innemen kan dan weer nuttig zijn tegen da...

Eet u gezond tijdens de winter! Gepubliceerd op 03/11/2016 - 11h45

Wacht niet tot plots virussen en andere bacteriële infecties toeslaan , maar wapen u met mes en vork tegen winterkwalen. Heel wat producten versterken immers uw immuunsysteem dankzij hun rijkdom aan vitamines en mineralen .

De slechte vermoeidheid Geüpdatet op 15/06/2007 - 00h00

Als we in een toestand van aanhoudende vermoeidheid raken, moeten we daar iets aan doen, want vermoeidheid die zonder aanwijsbare reden aansleept, is niet normaal. Het kan wijzen op een ziekte, zoals bloedarmoede, maar het kan ook het gevolg zijn van...

Meer artikels