PUBLICITÉ

Vermageren met een dieet op basis van keukenrecepten van e-gezondheid

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 23/11/2009 - 00h00
-A +A

Wanneer een lezer ons meldt dat hij en zijn vrouw vermagerd zijn en dat zijn cholesterolgehalte en glykemie (suikergehalte in het bloed) niet meer stijgen dankzij een dieet, dat uitsluitend bestaat uit recepten van e-gezondheid, dan kunnen wij niet anders dan uiterst tevreden zijn!

PUB

97 kilo, verhoogd cholesterol- en suikergehalte


Hij heet Georges S. Hij is een Belg van rijpere leeftijd met een normale gestalte, hij was veel te dik en had een veel te hoog cholesterolgehalte en glykemie. Hij woog 97 kg en nam medicijnen om zijn cholesterolgehalte te doen dalen en zijn glykemie te stabiliseren.
In juli jongstleden voelde hij zich niet goed en werd ongerust over zijn gezondheid. Hij is meteen zijn huisarts gaan raadplegen. De resultaten van de onderzoeken die daarop volgden, waren echt niet goed. Zijn arts raadde hem aan te vermageren. Terwijl hij op het internet aan het surfen was, ontdekte hij de keukenrecepten van e-gezondheid.

14 kilo kwijt door te koken met e-gezondheid


Eind september, stuurde hij ons een mail: "Op 11 juli, ben ik beginnen experimenteren met de keukenrecepten van e-gezondheid. U moet weten dat ik nooit eerder gerechten had klaargemaakt. Nu voel ik me opnieuw in een goede conditie. Ik moet zelfs geen geneesmiddelen meer nemen."
Begin september, had zijn huisarts vastgesteld dat hij 14 kg vermagerd was en dat zowel zijn cholesterolgehalte als het suikergehalte in het bloed opnieuw zogoed als normaal geworden waren. Vandaar het stopzetten van de medicatie.
Hij beëindigde zijn mail als volgt: "Mijn vrouw, die sinds 15 juli hetzelfde dieet gevolgd heeft, is ook 8 kg vermagerd. Wij voelen ons topfit en willen u van harte bedanken! Volgend weekend vieren we onze 50ste huwelijksverjaardag."

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 23/11/2009 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Diëten zijn geen wondermiddelen Geüpdatet op 08/02/2005 - 00h00

Heel wat mensen gaan op dieet, en het uitgebreide gamma diëten versterkt die trend alleen maar. Toch bestaan er bitter weinig gegevens over hun doeltreffendheid en hun gevolgen voor de gezondheid. Deze studie vergeleek vier diëten met elkaar.

Hoe bereken ik mijn BMI en mijn ideale gewicht? Gepubliceerd op 23/02/2017 - 11h47

Iedereen controleert zijn gewicht op de weegschaal, met meer of minder bezorgdheid al naargelang het gewicht normaal of te hoog is. Elk van ons heeft ook een ideaal gewicht, dat is het gewicht dat past bij onze lengte. Dat ideale gewicht is een van d...

Vermageren: geneesmiddelen Geüpdatet op 17/03/2003 - 00h00

Sinds de eetlustremmers uit de handel zijn genomen, blijven er maar weinig geneesmiddelen over om zwaarlijvige mensen te helpen vermageren. Orlistat en sibutramine zijn de enige geneesmiddelen op de markt die van nut zijn voor de behandeling van obes...

Waarom is yoghurt zo gezond? Geüpdatet op 06/06/2006 - 00h00

Als we de geschiedenisboeken mogen geloven, dateren de kwaliteiten van yoghurt niet van gisteren. Verschillende eeuwen geleden al werden er legendarische gezondheidsweldaden aan toegeschreven. De moderne wetenschap bevestigt die deugden...

Meer artikels