PUBLICITÉ

Verhoogt jaloezie de libido?

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano, seksuologe, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 30/11/2004 - 00h00
-A +A

Kathy heeft al meer dan een jaar geen zin meer om te vrijen. Het probleem begon bij de geboorte van haar eerste kind, en sindsdien is de zin nog niet teruggekeerd. De dag toen ze ontdekte dat haar man haar bedroog, stortte aanvankelijk haar wereld in, maar na enkele dagen voelde zich ineens bijzonder opgewonden, "net als in het begin", geeft ze toe!

PUB

Jaloezie kan inderdaad de libido verhogen. Als één van de partners plots merkt dat de ander geen object is, maar begeerd wordt door iemand anders, wil hij of zij op zijn beurt begeren, waardoor zijn opwinding toeneemt… Welke lessen moeten we daaruit trekken? Niet noodzakelijk dat u uw partner moet bedriegen als hij geen zin meer heeft in seks!

U mag gerust wat jaloezie gebruiken, maar in kleine dosis en weldoordacht. Veel mannen houden ervan dat hun vrouw zich opmaakt en danst in de armen van een andere man, zonder dat ze evenwel begint te flirten. Ze zien graag dat hun partner bij anderen in de smaak valt, begeerd wordt; het vergroot hun eigen verlangen alleen maar. Op dezelfde manier kunt u ook bewust denkbeeldige jaloezie hanteren. Stel uzelf gewoon de vraag: wat als mijn geliefde zich aangetrokken voelt door iemand anders? En als die persoon hem of haar probeert te versieren? Wat zou ik dan voelen? Alleen al die gedachte kan vaak een uitgedoofde vlam weer volop doen oplaaien! Het is hier uiteraard niet de bedoeling uzelf te schaden of in ziekelijke jaloezie te vervallen, maar gewoon om de realiteit onder ogen te zien: we zijn niemands bezit. Als iemand een relatie aangaat met u, dan is dat een geschenk dat hij (of zij) u geeft, een prachtig geschenk nog wel. En dat vergeten we wel eens!

Schrijf u gratis in op de newsletter van e-gezondheid !

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano, seksuologe, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 30/11/2004 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Leer anderen uw aandacht te schenken Geüpdatet op 15/03/2005 - 00h00

Als een kind u een gedicht voordraagt, een muziekstuk speelt of een liedje zingt, geeft het u een geschenk. Het biedt u en de eventuele toeschouwers of toehoorders het resultaat aan van zijn inspanningen, zijn repetities. Hoe moet u daarop reageren?

Is het liefde of verlangen? Gepubliceerd op 14/12/2015 - 15h34

Liefde en verlangen zijn twee totaal andere gevoelens die echter zeer nauw samenhangen. Het is niet steeds gemakkelijk ze van elkaar te onderscheiden.

Meer artikels