PUBLICITÉ

Velouté van pompoen met nootmuskaat en tomatencoulis

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 28/10/2013 - 18h24
-A +A
Voor :
2 personen
Soort :
voorgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

1 stuk pompoen van 800 gram
2 sjalotten
2 teentjes look
4 tomaten
geraspte nootmuskaat
1 soeplepel room
zout
peper
PUB

Bereiding van de velouté van pompoen met nootmuskaat en tomatencoulis

Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in stukken.
Pel de sjalotten en de knoflookteentjes en versnipper ze.

Doe de pompoen, de look en de sjalotten in een snelkookpan die ruim gevuld is met licht gezouten water. Breng aan de kook en laat nog 10 minuten garen na het fluiten.

Ontvel intussen de tomaten. Verwijder ook de pitjes.
Mix het vruchtvlees.
Verwarm de coulis en breng op smaak met zout en peper.

Mix de gekookte pompoen tot u een mooie homogene massa hebt.
Verwarm de soep opnieuw.
Doe er de geraspte muskaatnoot bij. Meng goed. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Giet alles in een soepterrine. Giet er de tomatencoulis bovenop zonder te roeren. Voeg tot slot de room toe. Dien meteen op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 28/10/2013 - 18h24
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ