PUBLICITÉ

Varkenshaasje met broccoli

Recept aangemaakt op 01/04/2014 - 16h30 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 25/10/2010 - 00h00
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

400 gram varkenshaas
1 koffielepel korianderzaadjes
3 eetlepels sojasaus
50 gram verse sojascheuten
2 eetlepels olijfolie
4 kleine diepvriesuitjes
400 gram diepgevroren broccoliroosjes
3 eetlepels witte wijn
zout
peper
PUB

Bereiding van het varkenshaasje met broccoli

Snij het varkenshaasje in dunne repen. Leg ze naast elkaar op een schotel en besprenkel ze met de sojasaus.
Strooi er de korianderzaadjes over en laat 30 minuten in de koelkast marineren.

Was de sojascheuten en laat ze 1 minuut koken in licht gezouten water. Giet af en schrik ze meteen onder koud stromend water of - nog beter - in een kom ijskoud water: zo blijven ze knapperig.

Verhit de olie in een pan of in de wok. Haal de varkensreepjes uit de marinade en bak ze ongeveer 3 minuten aan elke kant. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier. Giet de olie die nog in de pan is weg, maar maak de pan niet schoon.

Doe nu de broccoliroosjes in de pan. Strooi er wat zout over en giet er de wijn en de marinade van het vlees bij. Meng goed en laat ongeveer 10 minuten afgedekt pruttelen.
Test af en toe: de groenten moeten mooi knapperig blijven.

Doe de sojascheuten en de varkensreepjes erbij en stoof nog eens 1 tot 2 minuten.

Leg het varkenshaasje op een warme schotel. Schik de groenten errond en dien meteen op.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2014 - 16h30 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 25/10/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ