PUBLICITÉ

Varkenshaasje met bosbessen en pompoen

Recept aangemaakt op 21/03/2012 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 27/10/2015 - 10h41
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Ingrediënten
Varkenshaasje: 1
Peper: 1 soeplepel
Olijfolie: 2 soeplepels
Witte wijn: 1 glaasje
Pompoen: 1 kg
Verse gember: 10 g
Maïzena : 1 koffielepel
Bosbessen: 80 g
Zout

Ontdoe het vlees van het vet en rol het in de peper. Druk goed aan zodat de peper blijft zitten. Verwarm een soeplepel olijfolie in een pan met een antikleeflaagje. Bak het haasje aan alle kanten aan. Laat het uitlekken, doe de olie uit de pan en leg het haasje terug in de pan.
Voeg een glaasje witte wijn toe en ook zout en peper en zet de pan 30 à 40 minuten of een gematigd vuur. Voeg indien nodig een beetje water toe.
Inmiddels maakt u de pompoen schoon en snijdt u het vruchtvlees in blokjes. Warm een soeplepel olijfolie in een pan met een antikleeflaagje en bak de pompoen aan op een eerder groot vuur. Voeg een beetje zout toe.
Hak de gember fijn en meng met een koffielepel Maïzena in een beetje water. Haal het varkenshaasje uit de pan en leg het op een schotel met aluminiumfolie om het vlees warm te houden.
Doe de Maïzena met de gember in de pan en voeg het kookvocht toe. Meng goed. Voeg de bosbessen toe. Proef de saus en breng indien nodig op smaak. Giet ze over het varkensvlees. Maak een krans met de pompoenblokjes. Dien warm op.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 21/03/2012 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 27/10/2015 - 10h41
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ