PUBLICITÉ

"Vanavond niet, schat" of liever proberen in de stemming te komen?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 03/04/2012 - 11h23
-A +A

Vrijen? Voor sommigen komt de zin in seks vanzelf en is vrijen iets heel natuurlijks.

Voor anderen is het veel minder vanzelfsprekend. Toch blijft seks een belangrijk ingrediënt van een relatie! Hoe kunt u de goesting voor seks aanwakkeren als die er niet spontaan is? 

PUB

1. Probeer seks weer als een prioriteit te zien

Vrijen is fijn, maar het vraagt tijd. Vaak hebben beide partners een baan en daarnaast nog een sociaal leven en misschien ook nog kinderen. Dan is het niet altijd makkelijk om het juiste moment te vinden om te vrijen, vooral omdat het hier om een bijzonder moment gaat. Om te kunnen vrijen hebben partners ruimte voor zichzelf nodig, ruimte om even met zijn tweetjes onder elkaar te kunnen zijn zonder klaar te hoeven te staan voor anderen, wie dat ook is.

Dat is allemaal niet onmogelijk, maar dan moeten we wel prioriteiten leren stellen. Een moment helemaal alleen met en voor uw partner is misschien belangrijker dan dat telefoontje naar iemand in de familie die het even niet meer ziet zitten, of dan dat mailtje dat u nog gauw naar het werk wilt sturen.

 

Hoe wakkert u de zin in seks aan? Maak enkele uren per week vrij voor u en uw partner waarin u kunt vrijen zonder gevaar te lopen gestoord te worden en zonder u schuldig te voelen.

 

2. Een goede conditie geeft betere seks

Het valt gewoon niet te ontkennen: onze fysieke conditie beïnvloedt onze motivatie om in bed te duiken. Misschien hebt u wel zin in seks, maar bent u gewoon te moe om te vrijen!

Als u moe bent dreigt de tijd die u vrijmaakt voor u en uw partner helemaal op te gaan aan slapen in plaats van aan stoeipartijen. Luister dus naar uw lichaam en zorg voor uzelf.

Doe ook aan sport. Dat is op het moment zelf wel vermoeiend, maar het geeft veel energie.

 

Voldoende slaap, een evenwichtige voeding en regelmatig sporten helpen uw gezondheid vooruit, maar verrijken ook uw seksleven…

 

Initialement publié par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 03/04/2012 - 11h23 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 03/04/2012 - 11h23

"La sexualité des gens heureux", Dr Sutter, Uitg. Les Arènes.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Genot heeft tijd nodig Geüpdatet op 21/12/2004 - 00h00

Mannen en vrouwen hebben niet hetzelfde seksritme. Mannen laten zich leiden door hun driften, raken snel opgewonden en willen even snel klaarkomen. Vrouwen daarentegen willen letterlijk en figuurlijk aftasten en hebben een lang voorspel nodig vóór er...

Meer artikels