PUBLICITÉ

Vakantie: welke reisapotheek meenemen tegen de kleine kwaaltjes?

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 29/06/2015 - 17h01
-A +A

Op vakantie vertrekken betekent niet dat u beschermd bent tegen (kleine) gezondheidsproblemen. Een brandwonde, een indigestie, een zonnesteek... U vindt hieronder een overzicht van wat u niet mag vergeten mee te nemen wanneer u op vakantie vertrekt.

PUB

Welke reisapotheek tegen huidproblemen?

  • Een antihistaminezalf tegen de jeuk veroorzaakt door insectenbeten.
  • Een plaatselijk antisepticum in de vorm van geïmpregneerde kompressen om blaren en andere huidirritaties doeltreffend te ontsmetten.
  • Het plaatselijke antisepticum kan dienen voor snijwonden, maar een antisepticum in de vorm van een schuimoplossing maakt het mogelijk om ook diepe wonden te reinigen.
  • Brandwondenzalf is onontbeerlijk in uw reisapotheek.
  • Denk ook aan waterbestendig, voorgesneden verband in verschillende grootten. Vet gaasverband bevordert de genezing van littekens in geval van zware brandwonden.
  • Hechtstrips om snijwonden adequaat te verzorgen.

Welke reisapotheek tegen spierpijn?

  • Een ijsspray smoort het begin van een letsel in de kiem en maakt de kans op een bloeduitstorting aanzienlijk kleiner.
  • Aspirine is niet alleen nuttig om symptomen als hoofdpijn of kortstondige koorts te verlichten, maar ook in geval van spierpijn en stijfheid heeft ze haar nut al bewezen.
  • Om krampen te vermijden, is na een zware inspanning een fles water uw beste bondgenoot. Een goede rehydratie biedt het lichaam een doeltreffende en natuurlijke oplossing tegen sommige pijnsymptomen.
  • Met een anti-inflammatoire zalf of gel kunt u in de beste omstandigheden verstuikingen en verrekkingen verzorgen. U vergroot daarmee ook de kans dat het slachtoffer snel opnieuw van zijn vakantie kan genieten.

Initialement publié par Christophe Vanden Broeck, gezondheidsjournalist le 22/06/2009 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 29/06/2015 - 17h01
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Het jaar rond gezond op vakantie! Gepubliceerd op 14/12/2016 - 11h40

Buiten de zomerperiode op vakantie gaan heeft heel wat voordelen. Maar zo'n vakantie is vaak korter en we nemen ook niet altijd de tijd om er ons degelijk op voor te bereiden. Hieronder vindt u tips voor een veilige vakantie. Zo kunt u altijd met een...

Intieme hygiëne voor wereldreizigsters Geüpdatet op 19/08/2016 - 15h33

Misschien vertrekt u op vakantie naar het andere eind van de wereld of toch ver genoeg om u af te vragen wat u in uw bagage moet meenemen. Uw algemene en intieme hygiëne kunnen bij u vragen doen rijzen zoals: Ga ik een deftig toilet vinden? Hoe ga ik...

Mijn reisapotheek Gepubliceerd op 30/05/2017 - 10h27

Een ongelukje op reis is altijd mogelijk. Wilt u niet voor verrassingen komen te staan wanneer u op reis bent, dan kunt u beter alles voorzien en de tijd nemen om na te denken over de inhoud van uw reisapotheek. Wij geven u de basis, die u naargelang...

Meer artikels