PUBLICITÉ

Vakantie en nieuw samengesteld gezin: handleiding

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 22/07/2013 - 08h42
-A +A

Op vakantie gaan met het gezin is iets waar iedereen naar uitkijkt, een welkome break in het jaar. Maar een vakantie met een nieuw samengesteld gezin kan spanningen doen ontstaan. De spanningen zoals elk gezin ze wel kent, maar daarnaast ook de spanningen eigen aan een nieuw samengesteld gezin. Hoe zorgt u ervoor dat de vakantie een succes wordt?


PUB

Een nieuw samengesteld gezin is geen gezin zoals een ander

We zien vaak idyllische beelden van een nieuw samengesteld gezin waar alles koek en ei is, maar de werkelijkheid ziet er vaak heel anders uit dan dat ideaal. Een nieuw samengesteld gezin is een ‘deeltijds’ gezin. De leden hebben nog allemaal elders een ander leven dat er ook anders uitziet. Iedereen heeft een andere omgeving waar hij zich aan kan optrekken of die hij misschien wil ontvluchten. Voor de kinderen kan dat het leven bij de andere ouder zijn, voor de volwassenen het leven met zijn tweeën zonder de kinderen. Het gezin heeft dus niet dezelfde plaats in de economie van iedereen. Dat is lastig, maar tegelijk ook verlichtend. Als niet alles perfect is, als bepaalde omstandigheden er niet zijn, kunnen de kinderen of de ouders op andere plaatsen en op andere momenten vinden wat ze nodig hebben. Het nieuw samengestelde gezin hoeft dus niet perfect te zijn, net zoals andere gezinnen dat ook niet hoeven te zijn.

Tijd om elkaar te leren kennen

Een nieuw samengesteld gezin brengt minder tijd samen door, omdat de tijd verdeeld wordt over twee gezinnen. De vakantie is dus de ideale gelegenheid om elkaar beter te leren en op een duurzamere manier met elkaar om te gaan. U kunt die interactie vergemakkelijken met activiteiten die de toenadering versterken zoals gezelschapsspelen, strandspelen, samen nieuwe activiteiten testen (deltavliegen, initiatie duiken, enz.), samen sporten, enz. Al die omstandigheden en gezamenlijke momenten helpen mee een band te smeden.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 22/07/2013 - 08h42
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Bereid uw vakantie zonder stress voor Gepubliceerd op 05/05/2017 - 16h44

Het vooruitzicht van een vakantie is voor heel wat mensen een echte motivatie, maar het kan voor sommige mensen ook een bron van angst zijn. De angst om zich te vervelen of om ontgoocheld te zijn, een schuldgevoel... Verjaag deze spelbedervers nog vo...

Meer artikels