PUBLICITÉ

VacciWEB: beter voorkomen dan genezen

Gepubliceerd door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 06/02/2007 - 00h00
-A +A

Uw vaccinatieboekje is niet alleen belangrijk voor uzelf, al bent u het die de prik moet krijgen! Wie zich laat vaccineren, neemt zijn verantwoordelijkheid op om zichzelf en de anderen te beschermen, en helpt mee om een ziekte uit te roeien. Vooral als u naar het buitenland reist! U bent begaan met uw gezondheid en die van anderen? Surf dan naar www.vacciweb.be.

PUB

Alles weten over vaccinatie: het is belangrijk! Welnu, dat is precies het doel van de website www.vacciweb.be. De site is zowel in het Nederlands als in het Frans, en bevat acht rubrieken: algemeen, ziekten, reizen, kinderen, volwassenen, weetjes, "hebt u gelezen?" en links.

Een vorm van afweer

Bedankt heren Jenner en Pasteur, voor jullie zo belangrijke pioniersrol bij de ontwikkeling van vaccins. Maar wat is een vaccin precies? Een stof die ons lichaam laat kennismaken met een kiem (microbe, bacterie of virus) en ervoor zorgt dat het die bij een volgende ontmoeting herkent. Een vaccin bevat deeltjes van de ziekteverwekker en doet ons afweersysteem reageren alsof ons lichaam echt besmet was, maar zonder ons de ziekte te doen oplopen. De kiem is dus allesbehalve welkom als hij zich aanmeldt.

Weg met die nare vakantieherinneringen

Cholera, difterie/ tetanus/kinkhoest, gele koorts, buiktyfus, griep, hepatitis A en B, meningitis, poliomyelitis, rabiës, mazelen/rubella(rodehond)/bof, tuberculose, varicella, malaria, …. Op vacciWEB.be verneemt u hoe u zich ertegen kunt beschermen en waarom u dat moet doen. Bent u een reisfanaat of houdt u van zalig nietsdoen in de zon, klik dan gewoon op de alfabetische landenlijst om na te gaan welke vaccins noodzakelijk, aan te raden of nutteloos zijn. Een heel waardevol instrument om ervoor te zorgen dat u alleen maar goede vakantieherinneringen meebrengt. Zo is het vaccin tegen hepatitis A aan te raden voor dichte bestemmingen zoals Turkije, Marokko, Tunesië en Egypte.

Gepubliceerd door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 06/02/2007 - 00h00 Publi-info: Voor verdere informatie over gezondheid op reis en de nodige vaccins, surf naar www.vacciweb.be
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
De nieuwe vaccinatiekalender is er! Geüpdatet op 26/11/2002 - 00h00

De Hoge Gezondheidsraad heeft zopas de nieuwe vaccinatiekalender voor 2002-2003 gepubliceerd. Er werden belangrijke wijzigingen aangebracht in de vaccins voor kleine kinderen.

Eén vaccin, zesvoudige bescherming Geüpdatet op 26/11/2002 - 00h00

Nieuwe vaccins verbreden niet alleen het spectrum van ziekten die kunnen worden voorkomen, maar verhogen ook de veiligheid en het comfort voor de patiënt. De ontwikkeling van een vaccin tegen 6 ziekten is goed nieuws...

Meer artikels