PUBLICITÉ

Uw wenkbrauwen mooi epileren is een kunst !

Geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 26/02/2013 - 13h39
-A +A

Mooie wenkbrauwen hebben, is zeer belangrijk.

Mooi gestileerde wenkbrauwen verfraaien het gezicht en geven het wat reliëf.

Ze zouden ook zorgen voor een zeker sexappeal, wat wellicht verklaart waarom meisjes al op zeer jonge leeftijd aandacht besteden aan hun wenkbrauwen.

 Ze kunnen epileren is echter een hele kunst.

Tips en waarschuwingen van dr. Catherine de Goursac*, esthetisch arts.

PUB

Waarschuwing voor jonge meisjes

Men mag nooit te veel epileren. Vooral jonge meisjes die hun wenkbrauwen zelf epileren, hebben soms de neiging om te overdrijven. Te dunne of slecht gevormde wenkbrauwen zijn echter niet mooi en zullen dat ook definitief blijven.

Het is bovendien af te raden iets te wijzigen aan de beharing van jonge meisjes. Men moet die beharing een eigen structuur laten opbouwen, wat aan het gezicht een mooi reliëf kan geven.

Zorg dragen voor zijn wenkbrauwen is prima, maar men mag niet overdrijven en er ook niet te jong mee beginnen!

Vormgeven aan een wenkbrauw is een kunst

Haartjes boven de wenkbrauwen die naar alle richtingen groeien, moeten ook geëpileerd worden. Let echter goed op de natuurlijke beweging van de wenkbrauw.

Bij het epileren van de haartjes onder de wenkbrauw, moet een zekere dikte gehandhaafd worden. Ook de wenkbrauwboog moet behouden blijven. De combinatie van de boog en de dikte van de wenkbrauw draagt bij tot een aangename aanblik van de wenkbrauwen.

Bepaal vervolgens het uiteinde van de wenkbrauwen door gebruik te maken van een potlood. Zorg ervoor dat het uiteinde van de wenkbrauw mooi in lijn is met de mondhoek en de uiterste hoek van het oog.

Epileer alles wat daarbuiten valt, maar behoud de rest.

Gebruik ook een potlood om het begin van de wenkbrauwen te bepalen. Dat begin moet overeenkomen met de neusvleugel.

Zorg ervoor dat het begin van de wenkbrauwen noch te veel naar binnen, noch te veel naar buiten valt. Epileer ten slotte alles wat zich in het midden tussen beide wenkbrauwen bevindt.

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 12/04/2010 - 00h00 et mis à jour par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 26/02/2013 - 13h39

* Dr. Catherine de Goursac is al meer dan twintig jaar gespecialiseerd in de esthetische geneeskunde. Ze is lid van de Franse vereniging voor esthetische geneeskunde, lid van de raad van bestuur van de Franse vereniging voor esthetische artsen (AFME) (www.afme.org) en secretaris van de Franse vereniging rond anti-aging.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Wenkbrauwen: een kennismaking met threading! Geüpdatet op 01/12/2015 - 11h31

Wenkbrauwen bepalen mee hoe we eruitzien. De vorm van onze wenkbrauwen beïnvloedt dus rechtstreeks onze gezichtsexpressie een de harmonie van ons gezicht. Het epileren van de wenkbrauwen met draad - ook bekend als threading - is een trendy techniek v...

Prachtige wenkbrauwen Gepubliceerd op 09/02/2015 - 15h49

Mooi geëpileerde wenkbrauwen kunnen een blik veranderen en u een karaktervol gezicht bezorgen. Indien u gewoonlijk niet heel erg bezig bent met dit toch wel heel belangrijk element van uw schoonheid, dan raden wij u aan er toch werk van te maien. Met...

De kunst van het schminken voor wie een bril draagt Geüpdatet op 26/04/2010 - 00h00

Zich schminken is niet eenvoudig voor wie een bril draagt. Ten eerste, omdat het niet gemakkelijk is met een vaste hand te werken wanneer men niet perfect kan zien, maar ook en vooral omdat door de corrigerende glazen de ogen er 'anders' gaan uitzien...

Meer artikels