PUBLICITÉ

Uw schoonheidssalon thuis…

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 02/05/2017 - 16h25
-A +A

Probeer, ongeacht uw leeftijd of huidtype, eenmaal per maand een schoonheidsbehandeling aan huis te voorzien. Zonder uw badkamer te verlaten, kunt u een beroep doen op dezelfde technieken als in een schoonheidsinstituut.

PUB

Uw schoonheidsinstituut thuis: leve de stoom!

Door uw huid bloot te stellen aan stoom, gaan de poriën open en u bevrijdt zodoende uw huid van de meest hardnekkige onzuiverheden. Hebt u echter een geïrriteerde huid, die onderhevig is aan roodheid of die zeer gevoelig is, dan moet u wel van deze behandeling afzien!

Doe eenmaal per maand een takje tijm in een liter koud water, dat u aan de kook brengt en dat u daarna in een kom overgiet. Houd vervolgens gedurende een tiental minuten uw gezicht 20 tot 30 cm boven de kom. Hang een badhanddoek over uw hoofd om te vermijden dat de stoom ontsnapt. Droog ten slotte uw huid zorgvuldig af.

 

Uw schoonheidsinstituut thuis: het aanbrengen van een masker

Na de stoombehandeling is uw huid helemaal ontvankelijk voor actieve bestanddelen: het is het ideale ogenblik om uw schoonheidsmasker aan te brengen! Kies een masker dat aangepast is aan uw behoeften en aan uw huidtype.

Breng het aan op een droge huid en met een dik penseel voor meer nauwkeurigheid (goed uitspoelen na gebruik!). Laat het masker de aangewezen tijd inwerken en maak van deze tijd gebruik om rustig te gaan liggen en te ontspannen. Luister eventueel naar wat zachte muziek en steek geparfumeerde kaarsen aan.

 

Initialement publié par Emilie Veyretout, gezondheidsjournaliste le 04/07/2011 - 16h43 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 02/05/2017 - 16h25
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Voor elk huidtype, een aangepaste fond de teint Gepubliceerd op 16/09/2015 - 12h39

Fond de teint dient eigenlijk niet om er goed uit te zien, het is eerder een product dat deel uitmaakt van de esthetische verzorging van de huid. Behandelen, maskeren, hydrateren, uv-filter, anti-age: ontdek de fond de teint die u het meest geschikt...

Tips voor een mooie huid in de winter Gepubliceerd op 13/01/2015 - 11h50

Onze huid reageert op de weersomstandigheden, vooral ons gezicht en onze handen zijn kwetsbaar. Uitdroging is een reëel gevaar, omdat door de kou de bloedvaten samentrekken en de bloedsomloop verstoord raakt. Het gevolg is dat de talgproductie daalt...

De juiste verzorging voor elk type huid Gepubliceerd op 14/04/2015 - 14h51

Is uw huid droog of zelfs uitgedroogd ? Of de huid de spiegel is van ons innerlijke leven laten we hier in het midden. Maar ze weerspiegelt in ieder geval onze leeftijd, onze eetgewoonten en soms ook de manier waarop we ermee omgaan. Leer ze dus te g...

Droge huid: mijn magische recepten Gepubliceerd op 02/08/2016 - 16h13

Een droge huid produceert niet voldoende vet om genoeg bescherming te kunnen bieden. Het resultaat is dat ze brozer en gevoeliger is. Enkele "huismiddeltjes" om uw droge huid te verzorgen.

Meer artikels