PUBLICITÉ

Uw schoonheid, voeding en fysieke conditie toevertrouwen aan beroepsmensen: een goed idee?

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 03/03/2009 - 00h00
-A +A

De Life2 Beurs, die op 13, 14 en 15 maart in Brussel plaatsvindt, stelt u in de gelegenheid een aantal professionals uit de gezondheids- en fitnesssector te ontmoeten. Het is inderdaad vaak verleidelijk om de verantwoordelijkheid voor uw fysieke conditie over te laten aan mensen die daarvoor opgeleid zijn. Maar is dat wel een goed idee?

PUB

Schoonheidsspecialisten: de verleiding om zich te laten verwennen


Naast het epileren, dat vaak toch pijnlijk kan zijn, zijn heel wat vrouwen terecht tuk op de meeste schoonheidszorgen die verstrekt worden door een professional: na twee uur of na drie kwartier in een schoonheidsinstituut, volgt de volledige ontspanning! Het probleem is dat een bezoekje aan een schoonheidsspecialiste verre van gratis is. Wie niet zoveel geld uit te geven heeft, maakt er best geen gewoonte van. Maar er zijn nog andere oplossingen:
- een namiddagje met vriendinnen gaan ontspannen in een gewoon spa-centrum,
- leren van de professionals: observeer de technieken van de schoonheidsspecialisten, onthoud welke producten u het best bevallen… en daarna, probeert u het zelf eens!
- verwen uzelf: het aangename aan een verblijf in een schoonheidsinstituut is dat u daar alleen maar tijd besteedt aan uzelf en aan uw eigen welzijn. Indien u erin slaagt om u thuis af te zonderen, al is het maar een halfuur per week en om een gewoon bad te nemen, dan zult u daar al een zeer prettig gevoel aan overhouden…

Voedingsprofessionals: een zeer belangrijke stap


Diëtisten zijn voedingsspecialisten. Ze zijn als de besten bedreven in de kunst om evenwichtige maaltijden samen te stellen, daarbij rekening houdend met het aantal calorieën en de aanvoer van verschillende voedingsstoffen (vitaminen, calcium, oligo-elementen…). Indien u, ondanks inspanningen, nog aan overgewicht lijdt, of indien u de indruk hebt dat u na het horen en het lezen van talrijke raadgevingen echt niet meer weet wat u moet geloven, dan is het voor u belangrijk een afspraak te maken bij een deskundige diëtist(e). Mocht u denken dat zo'n raadpleging te duur is, dan hebben we nog enkele tips voor u:
- raadplegingen bij een diëtist(e) worden soms terugbetaald door de sociale zekerheid, in geval van diabetes bijvoorbeeld.
- u hoeft echt niet wekelijks en maandenlang naar een diëtist(e) te gaan. Vaak zijn in het begin enkele sessies noodzakelijk. Daarna volstaat één sessie om de zes maanden om in het ritme te blijven.

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 03/03/2009 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Maak uw dromen waar! Geüpdatet op 20/01/2004 - 00h00

U hebt ongetwijfeld een droom die u had willen verwezenlijken, maar die u onhaalbaar lijkt. Een kinderdroom, een grandioze droom zoals in de film. In de loop van de jaren hebt u er echter een streep onder getrokken. Jammer, maar that's life, zeker? H...

Een mooi figuur: hoe afvallen op maat? Gepubliceerd op 28/04/2017 - 11h06

In schoonheid afvallen en uw figuur heel gericht herboetseren... het is een enorme uitdaging, maar de resultaten zijn er! U vindt in dit artikel een kleine handleiding om af te vallen, een fijnere lijn te krijgen en de rebelse zones aan te pakken.

Ik heb beslist, ik stop met klagen! Gepubliceerd op 18/07/2016 - 11h28

Een regenachtige dag, files, een bug in de pc, jengelende kinderen… er zijn redenen genoeg om te klagen. En als we nu eens zouden proberen positief te zijn? Als u nu eens mee zou doen aan de uitdaging die elf miljoen mensen in 106 landen hebben onder...

Meer artikels