PUBLICITÉ

Uw huid jong houden: het winnende trio

Gepubliceerd door Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste op 20/02/2007 - 00h00
-A +A

Zeker, huidveroudering is een onvermijdelijk proces waarmee we allemaal vroeg of laat te maken krijgen. Toch kunt u het minder doen opvallen door de nodige maatregelen te nemen. Ziehier het winnende trio: u beschermen tegen de zon, stoppen met roken en strijden tegen vrije radicalen.

PUB

Opgelet voor de zon

Eerste onmisbare maatregel om uw huid jong te houden: ze beschermen met filterende zonnecrèmes. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is huidveroudering immers slechts in mindere mate genetisch bepaald, want 85 % van het huidverouderingsproces wordt veroorzaakt door UV-stralen.
Bij sterke zonneschijn en langdurige blootstelling hebt u absoluut een zonnecrème nodig met hoge beschermingsfactor (25 tot 30 of zelfs meer als u een zeer bleke huid hebt). Toch mag u ook de impact van zonnestralen in de winter niet verwaarlozen. U kunt zich ertegen wapenen met een dagcrème (de meeste bevatten een anti-UV-filter) of, als u make-up gebruikt, met een "fond de teint" (die ook verrijkt is met lichte zonnefilters).

Stoppen met roken

Tweede grote vijand van de huid: tabak! Stoppen met roken, biedt tal van voordelen en houdt onder meer uw huid mooi gaaf.
Nicotine tast immers de vitamine C-reserves van de huid aan, waardoor ze dof en krachteloos wordt. Maar dat is niet alles: tabak vernietigt de elasticiteit van de huid doordat de cellen geen zuurstof meer krijgen, bevordert huidverslapping en doet vroeger rimpels verschijnen.
Conclusie: uw laatste sigaret doven, is dé manier om uw jeugdkapitaal niet in rook te zien opgaan. Een goed verstaander...

Gepubliceerd door Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste op 20/02/2007 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Tips om de veroudering van de huid te vertragen Gepubliceerd op 18/04/2017 - 15h29

De Belgen geven fortuinen uit aan crèmes en cosmetische producten om de veroudering van de huid te vertragen. Maar ze vergeten vaak dat er nog andere mogelijkheden van preventie bestaan. Behalve de zon zijn er nog twee andere, grotendeels onbekende f...

Uw huid voeden van binnenuit Geüpdatet op 11/05/2006 - 00h00

Om de agressieve vrije radicalen te bestrijden, heeft onze huid niet alleen externe verzorging nodig, maar ook een perfect inwendig evenwicht. Vandaar het belang van voedingssupplementen tegen veroudering. U moet die combineren met antiverouderingscr...

Meer artikels