PUBLICITÉ

Uw hond beter begrijpen om zijn slechte gewoonten te kunnen bijsturen

Gepubliceerd door Anne Pensis, Dierenarts op 08/06/2009 - 00h00
-A +A

Max vernielt en bevuilt uw interieur of springt u en uw genodigden bijna omver zodra u thuiskomt. Deze ongewenste gedragingen zijn dikwijls het gevolg van het feit dat een hond zich onbegrepen voelt door zijn baasjes. Als u een hond in huis wilt waar makkelijk mee te leven is, moet u misschien afstand doen van een aantal algemeen gangbare, maar verkeerde ideeën!

PUB

Mijn hond vernielt om zich te wreken...


Sinds u een hond in huis hebt, wordt u regelmatig onaangenaam verrast wanneer u thuiskomt: gescheurde zetels, tafelpoten waaraan geknabbeld is en afgescheurd behangpapier zijn voor u dagelijkse kost geworden. Om een einde te maken aan deze zeer onaangename gewoonten, moet u uw hond zeker niet berispen of bedreigen! Uw hond vernielt inderdaad niet uit wraak. Hij probeert zich alleen maar te bevrijden van interne spanningen, die te maken hebben met een gevoel van onbehagen, te wijten aan eenzaamheid, verveling of ontevredenheid. Maak wat tijd vrij voor hem, ga veel met hem wandelen en geef hem speelgoed om aan te knabbelen. Word niet boos wanneer u merkt dat hij tijdens uw afwezigheid iets vernield heeft: u zou daarmee de angstgevoelens van uw hond alleen maar versterken.

Mijn hond plast in huis: ik duw hem met zijn snuit door zijn boodschap!


Netheid in huis is een van de eerste dingen die u uw hond moet bijbrengen, zodra u hem in huis neemt. Omdat boos worden een methode is die slechts povere resultaten oplevert, moet u ze vooral niet toepassen. Kies er eerder voor om uw hond ervan te overtuigen dat hij buiten moet gaan plassen en zijn grote boodschap doen. Geef hem een beloning telkens hij zich correct heeft gedragen.
Zelfs als uw hond al volwassen is wanneer u hem in huis neemt, is het nooit te laat om hem de huiselijke regels van de hygiëne aan te leren. In de praktijk nu: duw uw hond nooit met zijn snuit door zijn boodschap, wanneer u ontdekt dat hij in huis onzindelijk is geweest. Deze handelwijze schrikt hem niet af, omdat hij zijn boodschap niet als iets vies beschouwt! Uw woede zal zijn onbegrip alleen maar versterken en zijn opleiding zal alleen maar moeilijker worden! De sporen van zijn onzindelijkheid maakt u best schoon wanneer uw hond het niet ziet en u zorgt ervoor dat er geen reuksporen meer overblijven, zo niet zou de geur hem kunnen aanzetten om zijn behoefte opnieuw op dezelfde plaats te doen.

Gepubliceerd door Anne Pensis, Dierenarts op 08/06/2009 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
_Cheryline

Ik heb 10 jack russels, waarvan 2 nesten van koppel.
Daar er nu meer reus zijn, heeft papareu de gewoonte gekregen om binnen territorium af te bakenen, meubels enz. Wat hij vroeger niet deed. De pups kwamen automatisch zindelijk daar ze de moeder volgden naar buiten. Maar nu de reupups ouder zijn, beginnen die nu, op de territoriumafzetting van papreu, ook nog een toemaatje bij te geven.
Ik kan alleens geen tapijt leggen...Al de reus zijn aantal maanden geleden gecastreerd (voor geen incest) en hoopte op wat verbetering, maar nee.Ze kunnen altijd binnen en buiten wanneer ze willen. Nadeel is dat papareu buiten niet wil plassen als het regent en dan doet ie in veranda en tja, pups volgen de ouders.
Hoe moet ik uit deze cirkel geraken ? Ik bestraf nooit, omdat ik niet weet wie het gedaan heeft...
Weet iemand raad ????

PUBLICITÉ
Lees ook
Een halsband en een leiband voor uw hond Geüpdatet op 13/09/2005 - 00h00

Voor comfortabele en serene dagelijkse wandelingen met uw hond, kiest u voor een hals- en een leiband die bij uw viervoeter past. Of u nu een schoothondje hebt of een reus van een hond, een kalm of een ongedisciplineerd exemplaar, voor elke hond is e...

Meer artikels