PUBLICITÉ

Uw bruine kleurtje kwijt? Het moment voor een laser-epilatie!

Gepubliceerd door Isabelle Eustache op 07/11/2011 - 15h27
-A +A

Bij laserepilatie wordt een lichtstraal via de melanine in de haartjes naar de haarzakjes geleid die dan vernietigd worden. Maar melanine is ook het pigment dat onze huid kleurt na het zonnen. Daarom mag laserepilatie niet worden toegepast op een gebruinde huid. Dus, als u uw bruine kleurtje kwijt bent, is de tijd gekomen voor een laserepilatie!

PUB

Wat is het optimale moment om met een laserepilatie te beginnen?

De bedoeling van een laserepilatie is om de haartjes tijdens een volledige haarcyclus - en dat is minstens één jaar - te vernietigen. De haarcyclus is de tijd die de lichaamsharen nodig hebben om uit de huid tevoorschijn te komen.

 

Het principe bestaat erin dat de laser door de melanine (het pigment in de haarzakjes) wordt opgevangen en omgezet in energie die de haarzakjes uiteen doet vallen. Het haar kan daardoor niet opnieuw gaan groeien. De haarzakjes bevatten in de groeifase het meest melanine. De duur tussen twee behandelingen moet dus op basis van de haargroei worden vastgelegd. De gemiddelde duur is vijf of zes weken.

 

Maar melanine is dus ook het pigment dat onze huid kleurt. Als we bruin zijn, zal de laser samen met de melanine in het haarzakje ook de melanine van de huid vangen en die dus verbranden. Daarom mag u voor een laserbehandeling niet in de zon, geen capsules als voorbereiding op het zonnen nemen en ook niet onder de zonnebank, want al die technieken stimuleren de aanmaak van melanine. U zult dus tijdens de vakantie en na uw terugkeer een pauze moeten inlassen om uw bruin kleurtje kwijt te raken.

Als u volgende zomer met een gerust hart op vakantie wil, moet u dus in oktober al starten met een laserepilatie.

 

Laserepilatie: hoe lang duurt de volledige behandeling?

U moet gemiddeld zes tot zeven sessies tellen per zone - de eerste beurten om de vier tot 6 weken, de volgende pas om de twee of zelfs drie maanden omdat de nieuwe groei dan sterk vertraagt. De behandeling gebeurt op maat van de klant en hangt dus af van zijn haarcyclus en van de nieuwe haargroei.

Er bestaan ook zones met een verhoogd risico tot stimulering van de beharing (gezicht, peri-alveolaire zone...), waar de verschillende sessies van de behandeling sneller moeten opeenvolgen.

 

Gepubliceerd door Isabelle Eustache op 07/11/2011 - 15h27

Interview met Catherine DeGoursac

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Tips voor een perfect gebruinde huid Gepubliceerd op 03/07/2016 - 22h24

Geleidelijkheid is het geheim en de eerste voorwaarde voor een mooi gebruinde huid . Daarna komen de keuze van het uur, een goede bescherming en voldoende hydratatie. Ook uw voeding kan helpen om uw huid een mooi kleurtje te geven. Als u mooi en geli...

Veilig bruinen Gepubliceerd op 07/08/2012 - 11h14

Bruinen kan, als u uw voorzorgen neemt. De voornaamste risico's van de UV-stralen zijn zonnebrand , veroudering van de huid en, op lange termijn, een verhoogde kans op huid kanker . Maar als u een aantal veiligheidsregels in acht neemt, kunt u met ee...

Zelfbruinende crèmes: voor of tegen? Geüpdatet op 15/06/2004 - 00h00

De zelfbruinende crèmes die de markt overspoelen, zijn verleidelijk voor wie al enigszins gebruind op zijn vakantiebestemming wil aankomen of het hele jaar door met een bruine teint wil rondlopen. Maar zijn ze ook doeltreffend, en vooral: houden ze g...

Meer artikels