PUBLICITÉ

Uw baby masseren: volg de trend!

Gepubliceerd door Karell Robert, gezondheidsjournaliste op 30/03/2009 - 00h00
-A +A

Lange tijd verwaarloosd, vergeten en zelfs taboe, wordt de kunst van het aanraken voortaan opnieuw erkend in de westerse samenleving. Des te beter! Een goede massage maakt het inderdaad mogelijk om zich innig verbonden te voelen met zijn baby. Gevoelens van tederheid en goede verstandhouding zijn gewaarborgd!

PUB

Babymassage: een zeer oude praktijk

Hoewel de kunst van het aanraken in onze contreien tot nu toe vooral wantrouwen en terughoudendheid veroorzaakte, is babymassage een eeuwenoude traditie in Azië en Afrika. Een ritueel gebruik, een kunst… In India bijvoorbeeld, is massage de dagelijkse aanvulling van de rituele wassing van de zuigeling. Massage wordt er beschouwd als een preventiehandeling, zowel fysiek als psychologisch, die tot een bijzondere band leidt tussen de ouder en de baby. Bij ons begint het nut en de deugdzaamheid van massage erkend te worden. Houd u klaar: de 'massagemania' van baby's komt eraan!

Een klein gevoelig wezen

Tijdens de zwangerschap wordt het kind gestreeld door de buikwand van zijn moeder en gewiegd door het vruchtwater. De wereld van het kind bestaat dan uit water, bewegingen en contact door aanrakingen. Bij de geboorte wordt dit allemaal verbroken… Waar anders dan in de handen van zijn ouders kan het kind zijn gevoel van veiligheid terugvinden? Ook een zuigeling wil aangeraakt, gewiegd en gestreeld worden. Massage zorgt voor een verlenging van de gevoelens die het kind nog kent uit de periode voor zijn geboorte, maar het is tevens een bevoorrechte manier om met zijn baby te communiceren. Het is via huidcontact dat de baby uw liefde gaat aanvoelen. Een geweldige ervaring van gedeeld geluk!

Gepubliceerd door Karell Robert, gezondheidsjournaliste op 30/03/2009 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Welke massage is het meest geschikt voor u? Gepubliceerd op 07/10/2014 - 11h51

Massages zijn tegenwoordig erg in trek , en dat hoeft ook niet te verbazen. Ze hebben de gave om spanningen te verminderen en je voelt je erna als herboren. Er bestaan heel wat massagetechnieken en het aanbod in schoonheidsinstituten, kuuroorden en c...

De 9 meest geapprecieerde massages en hun weldaden Gepubliceerd op 30/09/2013 - 18h12

Massages zijn een heuse ontdekkingstocht voor de zintuigen en een genot voor lichaam en geest. Massages zijn van alle tijden. Ze bestonden al in de oudheid en zijn van generatie op generatie doorgegeven om hun therapeutische en opwekkende effect. Een...

Meer artikels