PUBLICITÉ

Urinestenen

Het is belangrijk goed geïnformeerd te zijn omtrent Verzorging van de urinewegen . Ontdek hier dus de laatste nieuwtjes van de redactie in verband met urinestenen: tips, praktische fiches, tests en natuurlijk ook getuigenissen van andere internetgebruikers.

PUBLICITÉ
Populaire artikels van de week
Stenen en lithiasis: waarom steeds meer slachtoffers? Gepubliceerd op 21/09/2012 - 16h07

Lithiasis treft zowat 1 à 2% van de bevolking, maar het aantal slachtoffers heeft tegenwoordig toch de neiging om te stijgen. Wat is er aan de hand? Welke zijn de oorzaken van de stijging van het aantal mensen met lithiasis ?

Nierstenen: wat te drinken, wanneer, en hoeveel? Gepubliceerd op 21/09/2012 - 16h13

Nierstenen of urinaire lithiasis is een aandoening die bijna 7% van de bevolking treft, en mensen die er eenmaal mee te maken krijgen, hervallen ook vaak. Er zijn diverse oorzaken, maar drinken is in alle gevallen de beste remedie.

Urinestenen: welke voedingsmiddelen worden best vermeden? Gepubliceerd op 09/01/2012 - 14h55

Vorige week hadden wij het over het belang van voldoende drinken om de vorming van urinestenen te vermijden. Het is echt nodig om, verspreid over de hele dag, twee liter te drinken. Veel drinken is uiteraard niet de enige oplossing: ook de voeding sp...

Zijn nierstenen te voorkomen? Geüpdatet op 26/08/2008 - 00h00

Het antwoord is ja, we kunnen inderdaad iets doen om te verhinderen dat we nierstenen krijgen. De preventie is gebaseerd op een dieet dat blijvend gevolgd moet worden.

Meer artikels
Populaire fiches van gidsen
Meer gidsen