PUBLICITÉ

Urine-incontinentie: beperk het probleem door uw gewoonten te veranderen

Gepubliceerd door Alain Bourcier, fysiotherapeut op 09/03/2009 - 00h00
-A +A

Heel wat mensen hebben last van urine-incontinentie, een aandoening die velen zelfs niet met hun arts durven bespreken. Iedereen die met het probleem geconfronteerd wordt, zou zijn arts nochtans moeten raadplegen! Er bestaan inderdaad betrouwbare oplossingen. Hier volgen een aantal gewoonten die men zou moeten aannemen en andere die men zo snel mogelijk zou moeten laten vallen indien men de problemen van urine-incontinentie wil beperken.

PUB

Roken en urine-incontinentie


Een verhoging van de intra-abdominale druk kan voorkomen in geval van pulmonale pathologieën, zoals astma of chronische hoest, die vaak aanwezig zijn bij rokers. Dit verhoogt het risico op alle vormen van urine-incontinentie en in het bijzonder op urine-incontinentie bij inspanning. Hoe minder u rookt, des te minder u zult hoesten en des te minder u problemen zult hebben met urine-incontinentie.

Obesitas en urine-incontinentie


Obesitas is een risicofactor voor urine-incontinentie bij de vrouwen, omwille van de verhoogde druk op de blaas die ze veroorzaakt. Op dit ogenblik, beschikt men nog niet over voldoende gegevens om te weten of gewichtsverlies het incontinentieprobleem kan oplossen bij vrouwen die matig zwaarlijvig zijn. Rekening houdend met de prevalentie van incontinentie en obesitas bij de vrouwen, moet gewichtsverlies nochtans in elk geval aangeraden worden bij de behandeling van urine-incontinentie.

Gepubliceerd door Alain Bourcier, fysiotherapeut op 09/03/2009 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Urine-incontinentie: tips om er beter mee om te gaan Gepubliceerd op 07/06/2011 - 09h03

Terwijl u wacht op een aangepaste behandeling of een echt doeltreffende oplossing, kunt u een aantal tips in de praktijk omzetten om uw levenskwaliteit te verbeteren, de ongemakken van de urine-incontinentie te verzachten en verergering te voorkomen.

Meer artikels