PUBLICITÉ

U verwacht een tweeling? Enkele voorzorgsmaatregelen

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, bewerkt door Danielle Pickman op 01/10/2002 - 00h00
-A +A

U verwacht niet één kind, maar twee... of misschien wel drie? In geval van een meerlingzwangerschap moeten voorzorgsmaatregelen worden genomen om een vroeggeboorte te voorkomen. Het is zeker nuttig zich aan te sluiten bij een vereniging van 'ouders met meerlinggeboorten'.

PUB

Risico's voorkomen

Het frequentste risico bij een meerlingzwangerschap is een vroeggeboorte, d.w.z. dat het kind geboren wordt vóór de 27ste zwangerschapsweek. Bijna de helft van de meerlingzwangerschappen resulteert in een vroeggeboorte tegen slechts 5% van de andere zwangerschappen.Als de baby te vroeg wordt geboren, kunnen er talrijke problemen rijzen:

  • ademhalingsproblemen,
  • infectieziekten,
  • bloedingen,
  • spijsverteringsproblemen, enz.
Dat betekent dus ook dat de diagnose meerlingzwangerschap vroeg moet worden gesteld.

Voorzorgsmaatregelen

De belangrijkste voorzorgsmaatregel is rust. Rust kan gaan van een zekere matiging (herschikking van de tijd en de arbeidsomstandigheden met hulp van de arts) tot volledige stopzetting van de beroepsactiviteiten. Intensief sporten is verboden, maar zwemmen en wandelen zijn heel goed, althans als er geen medische bezwaren zijn.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, bewerkt door Danielle Pickman op 01/10/2002 - 00h00 Psychonet Production
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Meerlingzwangerschappen: wat bestaat er aan hulp? Geüpdatet op 22/12/2014 - 10h01

Meerlingzwangerschappen komen niet zo veel voor, maar het aantal stijgt wel door de vooruitgang in de medisch begeleide voortplanting . Een twee- of meerling verwachten is een ongewoon avontuur en vergt een goede materiële en psychologische voorberei...

De voortplantingsmethode doet er weinig toe Geüpdatet op 26/04/2005 - 00h00

Baby's die verwekt zijn via medisch begeleide voortplanting (MBV) kennen een even gezonde lichamelijke en geestelijke ontwikkeling als natuurlijk verwekte kinderen, zo luidt de conclusie van een nieuwe Europese studie.

Elk in zijn bed! Geüpdatet op 20/05/2003 - 00h00

Mama, ik ben bang, mag ik bij jou in bed komen? Welk kind heeft nooit eens zin om in het bed van zijn ouders te slapen? Welke ouder heeft zijn kind nog nooit toegestaan even bij hem in bed te kruipen? Als de uitzondering een leef- en slaapgewoonte wo...

Meer artikels