PUBLICITÉ

U bent gestresseerd? Lachen maar!

Gepubliceerd door Dr. Catherine Feldman, bewerkt door Dr. Philippe Burton op 03/12/2002 - 00h00
-A +A

Lachen is een perfect tegengif voor stress: het wordt niet in de apotheek verkocht, er bestaat geen kans op overdosering, geen contra-indicaties, geen bijwerkingen. Een ideaal geneesmiddel dus.

PUB

Raymond Devos verklaarde: “Lachen is energie en als de energie vrijkomt, gaan de jukbeenspieren trillen.”Het is reeds lang bekend dat lachen gezond is. Maar onderzoekers en artsen nemen lachen nu zeer au sérieux: onderzoekers zetten wetenschappelijke studies op om de doeltreffendheid van lachen te bewijzen en artsen schrijven het voor aan hun patiënten...

In het begin was het lachten...

“Lachen is gezond” is een volksgezegde dat al zeer oud is, een waarheid als een koe.De prehistorische mens lachte reeds. Lachen diende om te signaleren dat er geen gevaar was en om vijanden te ontwapenen. Later hebben de artsen de weldaden van het lachen herontdekt: met lachgas verlichtten ze de pijn van sommige patiënten!

Lachen is een primaire, positieve emotie

Lachen is in feite een emotionele toestand die ontstaat in het oudste gedeelte van de hersenen. Maar met de ontwikkeling van de hogere cortex die de emoties onder controle van de reden en het intellect plaatst, werd die positieve emotie aan banden gelegd. Lachen gebeurt enkel nog in bepaalde omstandigheden, als men in alle vrolijkheid kan communiceren zoals bij bepaalde feesten of heuglijke gebeurtenissen.

Gepubliceerd door Dr. Catherine Feldman, bewerkt door Dr. Philippe Burton op 03/12/2002 - 00h00 Les bienfaits de l'humour sur notre santé et notre quotidien. Bernard Raquin, Ed. Dangles, coll. Grand Angle
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Lachen is gezond! Geüpdatet op 08/06/2004 - 00h00

Lachen is gezond en ook goed voor het moreel. Het is ook één van de beste remedies tegen stress. Bovendien is het gratis, dus kan iedereen ervan profiteren. Doe dat dan ook!

Lachen is goed voor het hart! Geüpdatet op 08/09/2011 - 15h21

Lachen , gewoon onder vrienden of als u naar een komische film kijkt, is goed voor het moreel. Uit de onderzoeksresultaten die onlangs werden voorgesteld op een congres voor cardiologen in Parijs blijkt dat lachen ook heel goed is voor de bloedvaten...

Lachen is goed voor de slagaders! Geüpdatet op 28/06/2005 - 00h00

Als we lachen, voelen we ons goed in ons vel en ontspannen. Maar er is meer: het is ondertussen wetenschappelijk bewezen dat lachen ook uitstekend is voor de slagaders. "Lachen is gezond", is dus geen holle frase!

Meer artikels