PUBLICITÉ

De top vijftien levensmiddelen voor een gezond en lang leven

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 05/01/2017 - 13h57
-A +A

Hebt u zin om iets aan uw gezondheid en uw conditie te doen? Hieronder vindt u een lijst met 15 levensmiddelen die u regelmatig - en sommige zelfs dagelijks - op uw menu moet zetten als u heel oud wil worden, misschien wel honderd jaar

De 15 voedingsmiddelen worden ook wel supervoeding genoemd.

PUB

Look

Look heeft bacteriënwerende eigenschappen dankzij een stof met de naam allicine. Die geeft de plant ook haar typische geur. Look gaat ook het stollen van het bloed tegen, het bevordert de drainage en werkt bloeddrukverlagend. Het bevat ook flavonoïden (antioxidanten), waardoor het een rol speelt in de preventie van kankers van het spijsverteringsstelsel, van cardiovasculaire aandoeningen en waardoor het het cholesterolgehalte verlaagt.

Uien

Uien hebben ook bacteriënwerende, maar ook antiseptische eigenschappen. Uien doden de bacteriën die cariës, tandvleesontstekingen, parodontitis en zelfs sommige vormen van keelontsteking veroorzaken. Uien remmen ook sommige transmitters van ontstekingen, waardoor deze lookachtige een potentiële bondgenoot is bij inflammatoire ziektes zoals astma en bij het roken.

Fijne kruiden

Aromatische kruiden zoals rozemarijn, tijm, oregano, basilicum en munt bevatten heel veel etherische oliën van de familie van de terpenen (die geven er ook hun typische parfum aan). Deze terpenen kunnen op een hele waaier van tumoren inwerken en de woekering van de kankercellen verminderen of zelfs tot stilstand brengen.

Kurkuma en zwarte peper

Kurkuma is een krachtig antioxidant, het gaat ook ontstekingen tegen en beschermt tegen kanker. Het is een kruid dat u dagelijks in uw maaltijden moet verwerken. In combinatie met zwarte peper vertienvoudigt de werking van kurkuma nog.

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 23/05/2011 - 15h55 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 05/01/2017 - 13h57
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Omega 3? Goed, maar niet om het even wat! Geüpdatet op 09/11/2009 - 00h00

Omega 3-vetzuren zijn allemaal goed voor de gezondheid, maar sommige - de omega 3-vetzuren met lange keten (EPA en DHA) - bieden nog meer voordelen voor de gezondheid. Als u de verschillende soorten omega 3-vetzuren leert herkennen, zult u nog meer v...

De omega 3-top tien van levensmiddelen Geüpdatet op 17/10/2011 - 14h33

Iedereen weet intussen al wel dat vis veel omega 3 bevat. Maar er zijn nog producten die onze dagelijkse behoefte kunnen helpen dekken. We zetten de tien levensmiddelen met het hoogste omega 3 -gehalte op een rijtje. Zet ze regelmatig op uw menu en p...

Omega 3 en 6, een wondermiddel? Geüpdatet op 20/06/2011 - 17h43

"Wat een mooi velletje heb je toch! Neem je omega ?" Dat hoor je keer op keer. De omega-vetzuren zijn een heuse hype, het begrip ‘omega’ is volledig in ons taalgebruik ingeburgerd. En het komt alvast beter over dan eicosapentaeenzuur of andere namen...

Omega 3: meer vis eten kan kanker helpen voorkomen Geüpdatet op 04/12/2006 - 00h00

Onze voeding bevat een onevenwichtige verhouding van essentiële vetzuren. Ze bevat te weinig omega 3 en te veel omega 6. Dit verstoorde evenwicht creëert een inflammatoir milieu dat de ontwikkeling van kanker bevordert. Meer vis eten zou al volstaan...

Meer artikels