PUBLICITÉ

Tonijn met tomatenmoes en gestoofde venkel

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Voor vier personen

Ingrediënten

1 moot tonijn van 400 à 500 gram

4 mespunten piment d' Espelette (Baskische chilipeper)

1 kilo trostomaten

1 takje tijm

1 blad laurier

2 takjes marjolein

4 venkelknollen

1 koffielepel olijvenolie

_ blokje gevogeltebouillon

_ glas witte wijn

zout

peper


Leg de tonijnmoot in een schotel. Wrijf de twee kanten in met het piment en met zout.
Verdeel goed met de vingers. Bedek de schotel met folie en zet koel weg.
Ontvel de tomaten en verwijder de zaadjes. Snij ze in stukken. Doe ze in een kookpot, samen met de tijm, de laurier en de marjolein. Breng op smaak met zout. Laat de tomaten zonder deksel minstens 20 minuten tot moes koken, op een zacht vuurtje. Roer regelmatig.
Verwijder intussen de buitenste blaadjes van de venkelknollen. Snij ze in kwartjes. Los het halve blokje bouillon op in een glas water.
Verhit de olie in een andere pot en braad er de venkel in aan. Doe er bouillon en de wijn bij. Laat een half uur koken op een zacht vuurtje.
Giet de gare tomaten over de tonijn. Laat de vis aan elke kant tien minuten of meer stoven, al naar gelang de dikte.
Haal de venkel en de tonijn uit de pot.
Laat het vocht van de venkel inkoken. Giet het in de pot van de tomaten. Roer goed.
Giet de tomatenmoes in een schotel. Leg de vis erbovenop en de venkel eromheen.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ