PUBLICITÉ

Tongfilets met paprika en coulis van waterkers

Recept aangemaakt op 18/10/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 13/04/2016 - 10h23
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

4 bosjes waterkers
2 citroenen
4 tongfilets van elk 150 g
1 tot 2 koffielepels paprikapoeder
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding tongfilets met paprika en coulis van waterkers

Was de waterkers. Stroop de blaadjes af. Breng een pot met licht gezouten water aan de kook. Vul een grote slakom met water en ijsblokjes.

Dompel de blaadjes van de waterkers 30 seconden onder in het kokende water. Haal ze er met een schuimspaan uit en doe ze meteen in het ijskoude water om ze af te koelen en verkleuring te voorkomen. Giet het water weg. Mix ze tot een mooi homogene coulis.

Vul de waterlade van het stoomtoestel, doe er een citroenschil in en breng het water aan de kook. Snij de tongfilets in grote stukken. Strooi het paprikapoeder in een bord en wentel de vis er voorzichtig in. Zorg dat alle kanten bedekt zijn. Leg ze dan 2 tot 3 minuten op het rooster van het stoomtoestel.

Warm de coulis van waterkers weer op en breng hem stevig op smaak met zout en versgemalen peper. Giet hem uit in de borden en leg de visfilets erop.

Dien goed heet op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 18/10/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 13/04/2016 - 10h23
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ