PUBLICITÉ

Tips voor de verzorging van honden- en kattenvachten

Gepubliceerd door Anne Pensis, Dierenarts op 16/10/2007 - 00h00
-A +A

Kwaliteitsvoeding geven en de pels regelmatig borstelen bezorgen de meeste honden en katten een vacht die straalt van gezondheid. Sommige onder hen hebben echter bijkomende hulp nodig om met hun vacht goed voor de dag te komen.

PUB

Fundamentele rol van de voeding

De voeding die u aan uw hond of kat geeft, speelt een belangrijke rol voor het behoud van een goede gezondheid, een gezonde huid en een mooie vacht. Indien u uw huisdier evenwichtige kwaliteitsvoeding geeft, zal het alle vitaminen, eiwitten en voedingsstoffen krijgen die nodig zijn voor een gezonde huid.

Voedingssupplementen

Ondanks een goede gezondheid en een gezonde voeding, hebben sommige honden en katten een doffe vacht of zij verliezen veel haren, zelfs buiten de ruiperioden. In die gevallen kan de gezondheid van de huid verbeterd worden dankzij voedingssupplementen die te verkrijgen zijn in de vorm van tabletjes of siroop. Deze supplementen bevatten vitaminen (A, B, E, PP, biotine), essentiële vetzuren, zink en aminozuren. Deze bestanddelen bieden de huid een betere bescherming, een betere gezondheid en een goede keratinesynthese. Zij hebben bovendien ook een preventieve functie tegen roos en haaruitval.

Gepubliceerd door Anne Pensis, Dierenarts op 16/10/2007 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Huidverzorging: een mooie vacht voor je hond! Geüpdatet op 22/05/2007 - 00h00

Je hond verkeert in goede gezondheid, maar verliest veel haar, heeft een doffe vacht of een onaangename vachtgeur. Wil je hem opnieuw een fraaie glanzende vacht geven en hem in blakende conditie zien dollen, dan moet je hem de verzorging geven die hi...

De vacht van uw kat: onderhoud en haarballen Geüpdatet op 11/05/2005 - 00h00

Katten staan bekend om hun properheid en hun grondig toilet. Sommige dieren hebben echter verzorging nodig om een mooie en zachte vacht te behouden. Dat geldt des te meer voor katten met lange haren of katten die nooit buiten komen, en tijdens de rui...

Meer artikels