PUBLICITÉ

Tips voor een perfect gebruinde huid

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 03/07/2016 - 22h24
-A +A

Geleidelijkheid is het geheim en de eerste voorwaarde voor een mooi gebruinde huid.  Daarna komen de keuze van het uur, een goede bescherming en voldoende hydratatie. Ook uw voeding kan helpen om uw huid een mooi kleurtje te geven. Als u mooi en gelijkmatig wilt bruinen, moet u wel absoluut vermijden dat u verbrandt en mag u ook niet zonnen tijdens de heetste uren van de dag. Met de volgende tips kunt u uw huid veilig blootstellen aan de zon.


PUB

Ik neem mijn tijd om te bruinen, dat geeft het beste resultaat

Onze huid heeft tijd nodig om van kleur te veranderen. Ga dus niet overhaast te werk. Geef uw huid de tijd om aan de zon te wennen. Om te voorkomen dat uw huid al van de eerste dag verbrandt of uitdroogt (en u dan twee tot drie dagen uit de zon moet blijven), stelt u ze in het begin best maar een korte tijd aan de zon bloot en pas nadat u zich royaal hebt ingesmeerd met een zonnecrème met hoge beschermingsfactor. Drijf dan de duur van het zonnen heel geleidelijk aan op.

Maar opgelet, alles telt! Zonnen betekent niet alleen languit op het strand liggen. ’s Zomers stellen we ons bij al onze activiteiten bloot aan de zon - als we gaan wandelen,  bij vrienden op bezoek gaan, als we boodschappen doen of rondlopen op de markt, als we met de bal spelen, joggen, enz.

Ik kies de goede uren voor het strand om te bruinen

Ook met een zonnecrème op bruint u. De crème belet alleen dat u verbrandt. U kunt beter wat langer zonnen tijdens de minder hete uren van de dag dan een half uur te liggen bakken in de zon als die het felste brandt. U zult mooi bruinen als u behalve geleidelijk aan te zonnen, ook de goede uren kiest. Dat is voor elf uur in de ochtend en na vier uur ‘s middags.

Doe ook tijdens deze minder hete uren van de dag een zonnecrème op. De crème beschermt u niet alleen tegen de UV, maar ze hydrateert ook uw huid.

Initialement publié par journaliste santé le 02/08/2012 - 10h29 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 03/07/2016 - 22h24

Bruinen volgens het boekje: tips voor een mooi gebruinde huid

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Blootstelling aan de zon: een goed voorbereide huid Gepubliceerd op 12/05/2017 - 10h15

De zon mag dan wel uitstekend zijn voor onze gemoedsgesteldheid, ze is niet altijd even liefdevol voor onze huid. Om deze voor te bereiden op een slimme blootstelling aan de zon, geven we u twee tips: pas uw voedingsgewoonten aan en... verwen uzelf!

Een mooie huid voor de zomer: begin er nu mee! Gepubliceerd op 20/04/2016 - 11h30

Misschien is uw huid wat bleekjes of onregelmatig van reliëf. Ze heeft ook maandenlang geen zon heeft gezien. Maar de eerste dagen van de zomer moeten we er dan ineens lichtjes gekleed bij lopen. Om die lastige kaap te omzeilen begint u beter nu al o...

Zeven tips voor een mooi bruin kleurtje zonder sporen! Geüpdatet op 13/07/2017 - 11h28

Een mooi bruin tintje dat lang houdt, krijgt u niet door extra in de zon te gaan liggen, maar wel heel geleidelijk aan tijdens uw activiteiten en door op de heetste uren van de dag de schaduw op te zoeken. Naast deze basisregels geven we u nog zeven...

Meer artikels