PUBLICITÉ

Tips tegen droge huid

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 25/04/2017 - 16h24
-A +A

Leeftijd, externe agressieve factoren (zon, wind, kou,wrijving van kleren) of een slechte voeding… het kan allemaal bijdragen tot een kurkdroge huid. Onze beste tips om ertegenin te gaan.

PUB

Uitdroging voorkomen: veroudering van de huid

De huid bestaat voor 65% uit water, dat bevindt zich grotendeels (voor zo’n 70%) in de lederhuid en in de hoornlaag (15%). Sommige cellen (de ceramides) houden het water vast en zorgen er ook voor dat de huid vanzelf herstelt. Maar met de tijd gaan die cellen langzamer werken. Om dat te compenseren moeten we voedende producten gebruiken op basis van lipiden en vetzuren en die elke dag aanbrengen. Bij gevorderde uitdroging zelfs ‘s ochtends en ‘s avonds.

Uitdroging voorkomen: opgelet voor hardnekkige zones

Sommige delen van het lichaam zijn van nature droger dan andere omdat ze minder (of helemaal geen) talgklieren bevatten. Dat is zo met de benen, de voeten en bij sommige mensen ook de armen. Voer op deze lichaamsdelen regelmatig een peeling uit (er bestaan daar veel misvattingen over) en breng er daarna een stevige hydraterende crème op aan. De behandeling stimuleert de vernieuwing en de werking van de cellen, waardoor de huid en dus ook de pH van de huid weer in evenwicht raakt.

Initialement publié par Emilie Veyretout, Schoonheidsjournaliste le 11/10/2011 - 18h23 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 25/04/2017 - 16h24
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Tips voor een mooie huid in de winter Gepubliceerd op 13/01/2015 - 11h50

Onze huid reageert op de weersomstandigheden, vooral ons gezicht en onze handen zijn kwetsbaar. Uitdroging is een reëel gevaar, omdat door de kou de bloedvaten samentrekken en de bloedsomloop verstoord raakt. Het gevolg is dat de talgproductie daalt...

Bescherm uw huid tegen de kou! Gepubliceerd op 20/01/2016 - 10h03

Je huid verwennen is 's winters geen luxe, maar een pure noodzaak. De boosdoener is natuurlijk de kou. Die verzwakt de huid, waardoor ze gemakkelijker uitdroogt. In het slechtste geval gaat ze zelfs barstjes en kloven vertonen.

Huidverzorging: goede ideeën en misvattingen Gepubliceerd op 22/05/2012 - 12h10

Bent u goed in het verzorgen van uw huid? Welke zijn de goede ideeën en welke zijn de fabeltjes in verband met de beste manier om de huid te hydrateren , de frequentie van peelings , de keuze van een reinigingsproduct, verzorgingsolie of huidcrème?

De huid hydrateren om te bruisen van gezondheid! Gepubliceerd op 03/10/2014 - 10h44

De weersomstandigheden (droogte, koude, wind) zorgen vaak voor een gedehydrateerde huid. Toch mag u een droge huid niet verwarren met een gedehydrateerde huid. Een droge huid heeft een tekort aan vetstoffen terwijl een gedehydrateerde huid een tekort...

Meer artikels