PUBLICITÉ

Tips om veilig de zomer door te komen

Geüpdatet door Isabelle Eustache, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 20/07/2016 - 17h00
-A +A

Een duik in zee 's avonds laat, het zwemmen van de kinderen, bescherming tegen de zon... Ziehier enkele nuttige tips om alles vlot te laten verlopen. Ook golf- en zeilsurfen, jetski en waterscooter houden risico's in. Wat moet je weten om die activiteiten veilig te beoefenen?

PUB

Zwemmen alleen onder toezicht

Laat kinderen nooit gaan zwemmen zonder toezicht. Duid een volwassene aan die verantwoordelijk is voor het strikte toezicht. Voer eventueel een beurtrol in. De opzichter van dienst mag de kinderen niet uit het oog verliezen: niet lezen dus, geen babbeltje slaan, niet telefoneren, enz… Kortom, niets dat de aandacht kan afleiden.

's Nachts baden

Niets is zo heerlijk als na een stikhete dag 's avonds laat een duik in zee te nemen, maar doe het wel nooit alleen! 's Avonds baden is immers niet zonder gevaar. Afgezien van de golven en de stromingen, moet je er ook rekening mee houden dat de kustlijn bij duisternis niet zo goed zichtbaar is als overdag. Je kunt dus gemakkelijk van de kust verwijderd geraken zonder dat je er erg in hebt en niet meer weten aan welke kant het strand ligt. Ideaal is om in groep te gaan zwemmen en dat iedereen binnen gezichtsbereik van de anderen blijft, en dat iemand op het strand blijft met een zaklamp om de plaats van samenkomst aan te geven (let op: vuurtjes op het strand zijn verboden).

Initialement publié par Isabelle Eustache, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste le 08/08/2006 - 00h00 et mis à jour par Isabelle Eustache, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste le 20/07/2016 - 17h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Mijd de gevaren van het strand Gepubliceerd op 01/08/2017 - 16h52

Zee, zand en zon… Voor kinderen is een vakantie op strand het summum. Maar als ouder moet u altijd enkele voorzorgsmaatregelen nemen om te voorkomen dat ze zich in de nesten werken. Dit zijn onze tips.

Welke risico’s lopen we op het strand? Gepubliceerd op 20/08/2015 - 16h52

Misschien plant u deze zomer een strandvakantie en bent u vastbesloten om het ervan te nemen! Maar er zijn heel wat valkuilen op het strand, zoals insectenbeten, een onaangename ontmoeting met een kwal, snijwonden, zonneslag, sportongevallen, vrijen...

Tips voor zorgeloze stranduren Gepubliceerd op 20/08/2015 - 16h52

Deze zomer trekt u weer met een opgewekt gemoed richting strand. Gewapend met schopjes, emmers, een handdoek en enkele tijdschriften, wilt u samen met uw kinderen een leuke tijd beleven aan zee. Een aantal praktische tips voor zorgeloze stranduren.

Meer artikels