PUBLICITÉ

Tips om niet aan te komen tijdens de feesten

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 22/12/2014 - 11h24
-A +A

Uit een recente peiling die gefinancierd werd door Weight Watchers blijkt dat (mocht dat nog nodig zijn) vrouwen vaak stress krijgen bij de gedachte dat ze tijdens de feesten zouden kunnen bijkomen. Vrouwen weten ook niet goed wat ze wel en niet mogen eten.

Ziehier onze vier tips!

PUB

1) Denk niet aan uw gewicht

Ja, u leest goed! Als u over uw gewicht nadenkt, zult u om te beginnen minder van de feesten genieten en dat is toch jammer.
Maar nog belangrijker voor uw evenwicht is dat u op een specifieke manier naar eten gaat kijken als u aan uw gewicht denkt. Dat heerlijke gebraad of dat verleidelijke dessert worden dan iets heel ingewikkelds: iets wat verboden, een beloning, een straf of troost is, kortom alles behalve wat het echt is: een vorm van levensonderhoud (voedsel) dat is klaargemaakt op een manier om fysiek genot te verschaffen (de smaak, de geur en de textuur van een goede schotel).

 

2) Gun uzelf wat plezier

Het genot dat voedsel tijdens de eindejaarfeesten verschaft, heeft op zich niets problematisch. Het heeft niets te maken met de calorieën. Een clementine in de namiddag of een portie heerlijke spruitjes bij het kalkoen kunnen evenveel plezier en genot verschaffen als een groot stuk kerststronk, of zelfs nog meer als de kwaliteit van de kerststronk te wensen overlaat! Luister dus naar uw lichaam, en eet wat u graag eet. Daar zult u niet van verdikken!

 

Post gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 22/12/2014 - 11h24
Ce billet fait partie du blog : Blog van de redactie
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Nieuwjaar: wat eet ik met oud en nieuw? Geüpdatet op 17/12/2012 - 12h46

De feesten komen eraan, heerlijk! Maar we kunnen er ook een slechte herinnering aan overhouden en ons zorgen maken over het effect op de weegschaal. Natuurlijk zult u door een week van overdaad niet meteen blijvend aankomen. Maar dat belet niet dat u...

Hoe werken wij de kilo's van de feesten weg? Gepubliceerd op 23/12/2011 - 21h02

Uiteraard wordt tijdens de eindejaarsfeesten te veel gedronken en gegeten. Toch is het niet nodig om zich daar zorgen over te maken. Een iets meer beheerste voeding zonder al te grote zelfopofferingen en het opvolgen van een aantal tips verzekeren u...

Meer artikels