Tips om lekker te ruiken en om de meisjes te verleiden

Geüpdatet door Dr. Philippe Presles op 25/08/2016 - 10h15
-A +A

Als titel hadden we ook kunnen opteren voor "Tips van ouders aan tieners en pubers". Ouders denken inderdaad niet altijd op het juiste ogenblik aan de juiste argumenten om jongeren, voor wie hygiëne nog geen vanzelfsprekendheid is, te overtuigen.

PUB

Adolescentie: meer en meer lichaamsgeuren

Met het ouder worden veranderen de lichaamsgeuren en ze worden ook sterker. De overgang naar de puberteit is tevens de periode waarin men zijn lichaamsgeuren ontdekt en ermee leert omgaan. Dit leerproces is niet vanzelfsprekend, zeker niet voor jongens.

Maar over welke geuren hebben we het eigenlijk? Intieme geuren, de adem, zweetgeuren, onder meer onder de oksels, en zelfs zweetvoeten...
U vindt hieronder een aantal raadgevingen die vanzelfsprekend lijken, maar die de moeite waard zijn om klaar en duidelijk aan jongeren uitgelegd te worden.

Frisse adem

Om geen slechte adem te hebben wanneer men met iemand spreekt of wanneer men een meisje kust, zijn er geen geheimen: men moet dagelijks zijn tanden poetsen. Ideaal is zijn tanden poetsen na iedere maaltijd en vóór elke afspraak met een liefje, en minimaal tweemaal per dag, 's morgens en 's avonds. Indien nodig, kan men zijn tanden poetsen aan een wastafel op school of bij een vriend thuis. Men moet er wel aan denken altijd een tandenborstel en een tube tandpasta bij zich te hebben.
In laatste instantie kan men nog altijd zijn toevlucht nemen tot (suikervrije!) kauwgom. Opgelet: kauwgom kan het tandenpoetsen niet vervangen, het is een eenmalige oplossing.
Uiteraard is tabak de ergste vijand voor een frisse adem.

Initialement publié par Dr. Philippe Presles le 07/06/2010 - 00h00 et mis à jour par Dr. Philippe Presles le 25/08/2016 - 10h15

Institut Moncey (gezondheidspreventie)

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Geschoeid of ongeschoeid: that's the question Geüpdatet op 16/03/2004 - 00h00

Tot voor kort kregen moeders de raad om hun baby vanaf zijn allereerste pasjes schoenen te laten dragen. Vandaag stapt men daarvan af: overhaasting is nergens voor nodig. Sommigen raden zelfs aan om baby's zoveel mogelijk blootsvoets te laten.

Terug naar school: medische check-up van uw kind Gepubliceerd op 29/08/2014 - 12h28

Het begin van het nieuwe schooljaar is altijd een drukke tijd. Sommige dingen kunnen al voor het nieuwe schooljaar afgehandeld of gepland worden. Wacht niet tot het laatste moment, maar neem wat voorsprong. Dat bespaart u en uw kind al een hoop stres...

Voor een geslaagde schoolstart Gepubliceerd op 20/07/2015 - 15h06

U kunt uw kind helpen bij een geslaagde schoolstart , met kleine middelen of grotere middelen zoals het aannemen van andere gewoonten. Vooral het aantal uren slaap en de voeding moeten in de gaten gehouden worden.

Meer artikels