PUBLICITÉ

Tips om langer bruin te blijven

Gepubliceerd door Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste op 04/08/2015 - 17h02
-A +A

Wilt u uw bruin kleurtje na de vakantie zo lang mogelijk houden? Met de juiste behandeling en goede producten moet dat lukken! Enkele tips om ook in het najaar nog te kunnen uitpakken met een mooi bruin tintje.

PUB

Hydrateren na het zonnen

Als u langer bruin wilt blijven, moet u uw huid eerst en vooral intensief hydrateren. Elke dag een hydraterende vloeistof op het lichaam en het gezicht aanbrengen, is dus een must. Kies liefst voor crèmes met voedende bestanddelen, zoals bijvoorbeeld galamboter voor het gezicht of ureum voor het lichaam.

Als u een vette huid hebt, gebruikt u best wel geen al te zware producten. Breng liever een paar keer per dag een goede lichte hydraterende vloeistof aan (een gel of een product speciaal voor de gemengde huid) of gebruik naast uw dagelijkse huidverzorging nog een herstellend serum. Als u dat vóór uw dag- en/of nachtcrème opdoet, zal de crème nog beter werken.

Zet deze verzorging met aftersunproducten als het kan nog een paar weken na de UV- blootstelling voort. Ze bevatten antioxiderende stoffen en actieve bestanddelen die de ontstekingsreacties onderdrukken die normaal door de zonnestralen worden uitgelokt. Ze voeden de huid niet alleen, maar herstellen ze ook, en dat is vooral belangrijk als de zon ook nog in de nazomer blijft branden.

Laat voor uw dagelijkse toilet uw geparfumeerde douchegels even aan de kant en vervang ze door een extra vette zeep of door een speciaal doucheproduct dat de huid voedt.

Bruiningscapsules, te gebruiken vóór het zonnen om allergieën te voorkomen, kunnen nog tot drie weken na de vakantie genomen worden. Ze helpen de bruine teint langer vasthouden (door de bètacarotenen die erin zitten) en bevatten veel antioxidanten en oligo-elementen (zink, koper, enz.) die de huid strak en stralend houden.

Bruine teint rijmt op peeling

Begint uw bruin kleurtje er grijs uit te zien en vervelt uw huid? Dan moet u gaan scrubben!

Een peeling ontdoet de huid van de dode cellen en dat zijn net de cellen die de huidteint doffer maken. Na de peeling zal uw bruine tint natuurlijk iets minder uitgesproken zijn, maar uw huid zal veel meer stralen en het bruin zal gelijkmatiger zijn.

Kies voor uw gezicht peelingproducten speciaal voor het gezicht. Die bevatten fijnere  korreltjes en zijn niet zo agressief voor de huid. Breng het middel zachtjes en met cirkelvormige bewegingen aan op een vochtige huid en spoel nadien grondig af.

Gepubliceerd door Muriel Luypaert, schoonheidsjournaliste op 04/08/2015 - 17h02
Bekijk dit artikel
PUBLICITÉ
Lees ook
Een lippenstift die bij u past Geüpdatet op 30/12/2008 - 00h00

Lippenstift is belangrijk voor uw look. De keuze is dan ook geen detail: de kleur, de textuur, uw teint en uw kleren, het zijn allemaal factoren waarmee rekening gehouden moet worden. Een aantal tips.

Voor elk huidtype, een aangepaste fond de teint Gepubliceerd op 16/09/2015 - 12h39

Fond de teint dient eigenlijk niet om er goed uit te zien, het is eerder een product dat deel uitmaakt van de esthetische verzorging van de huid. Behandelen, maskeren, hydrateren, uv-filter, anti-age: ontdek de fond de teint die u het meest geschikt...

Meer artikels