PUBLICITÉ

Tien vragen over melkpoeder

Gepubliceerd door Marion Garteiser op 06/06/2011 - 18h54
-A +A

Als de moeder geen borstvoeding kan of wil geven, wordt de moedermelk vaak vervangen door babymelkpoeder. Wat moet u over melkpoeder weten?

PUB

Melkpoeder: hoe maak ik een goed melkflesje klaar?

 • Welk water moet er in het flesje?
  Om een babymaaltijd klaar te maken op basis van melkpoeder moet u natuurlijk water toevoegen. Maar niet alle water is hiervoor geschikt. Kraantjeswater is bijvoorbeeld niet geschikt omdat er sporen van vervuiling in kunnen zitten en vooral omdat het te veel kalk bevat. Maar ook niet alle flessenwater deugt voor een babyflesje. Controleer het etiket van uw vaste watermerk. Het moet de vermelding "geschikt voor de bereiding van babyvoeding" bevatten.
 •  Hoe los ik de melk op in water?
  Het beste is om de melkpoeder stukje bij beetje in het water te doen. Schud tussendoor telkens met het flesje om te vermijden dat er klonters ontstaan. Poeder oplossen gaat in principe altijd beter als het water warm is.

 

Wat is de juiste temperatuur voor een melkflesje?

 • Moedermelk heeft een temperatuur van 32°. Voor een flesje kunt u gaan tot 35°C. Controleer wel altijd de temperatuur van de melk voor u de baby laat drinken. Doe er een druppel van op de binnenkant van uw pols. Als de melk te warm aanvoelt, wacht u beter nog enkele minuutjes.

 

Baby Melkpoeder: wat zit erin?

 • Waar wordt babymelkpoeder van gemaakt?
  Baby melkpoeder wordt gemaakt op basis van koemelk, maar die ondergaat wel enkele aanpassingen. Want zuivere koemelk bevat te veel eiwitten en te weinig omega 3. De samenstelling wordt dus aangepast aan de behoeften van baby’s.

 

 • Zitten er voedingssupplementen in melkpoeder?
  Er worden altijd oligo-elementen toegevoegd en alle belangrijke vitamines. Daarnaast worden ook pre- of probiotica toegevoegd om de ontwikkeling van een evenwichtige darmflora bij de baby te bevorderen.
 • En als het gezin veganist is?
  Er bestaat babyvoeding op basis van soja.

 

Gepubliceerd door Marion Garteiser op 06/06/2011 - 18h54

Marcel Rufo en Christine Schilte, "Elever bébé", uitg. Hachette, 2007.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Flesjes maken moet je leren! Gepubliceerd op 28/11/2011 - 17h40

Zuigflesjes schoonmaken, klaarmaken en bewaren is meer dan een eenvoudige klus. Sommige maatregelen moeten heel strikt gevolgd worden en dat om voedselvergiftiging en -infecties bij baby's te vermijden.

Meer artikels