PUBLICITÉ

Tien interessante weetjes over het vrouwelijke condoom

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 07/07/2009 - 00h00
-A +A

Het vrouwelijke condoom berust op hetzelfde principe als zijn mannelijke tegenhanger en is doeltreffend als anticonceptiemiddel en ter preventie van seksueel overdraagbare aandoeningen zoals aids. Hoe werkt het precies? Wat valt erover te weten?

PUB

Hoe wordt het vrouwelijke condoom gebruikt?


1. Het vrouwelijke condoom biedt vrouwen een dubbele bescherming (zwangerschap en seksueel overdraagbare aandoeningen) zonder dat ze van iemand anders afhankelijk is.

2. Het wordt bij elke vrijbeurt in de vagina aangebracht.

3. Het plaatsen vraagt een beetje handigheid. Oefen misschien vooraf even op een rustige plaats, gehurkt, liggend of rechtstaand met één voet op een stoel. Het inbrengen gebeurt een beetje zoals met een tampon.

4. Het vrouwelijke condoom kan net voor het vrijen worden ingebracht, maar ook een heel eind vroeger.

5. Let er bij het vrijen op dat de penis mooi in het condoom terechtkomt en niet ernaast.

6. Na het vrijen gooit u het weg. U kunt het niet hergebruiken.

Welke voordelen heeft het vrouwelijke condoom?


7. Anders dan het mannelijke condoom is het nooit in rubber. Ook vrouwen die allergisch zijn voor rubber kunnen het dus gebruiken.

8. Het vrouwelijke condoom is geschikt voor alle vrouwen, ook als ze een spiraaltje dragen.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 07/07/2009 - 00h00 Afro Magazine, " Et la santé, on dit quoi ", mei 2009, Frans Nationaal Instituut voor Preventie en Gezondheidseducatie (Inpes).
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ
Lees ook
Hebt u het vrouwencondoom al geprobeerd? Gepubliceerd op 20/01/2014 - 18h37

Het vrouwencondoom is heel weinig bekend, ook al is het een contraceptiemiddel dat eveneens beschermt tegen aids en andere SOA's (seksueel overdraagbare aandoeningen). Het is een volwaardig alternatief voor het mannencondoom én een goede manier om al...

Weet u echt alles over het condoom? Gepubliceerd op 11/05/2016 - 12h41

Iedereen heeft al wel over het condoom gehoord. Nochtans bestaan er veel misvattingen en fabeltjes over. Weet u hoe u een condoom juist gebruikt en neemt u ook de juiste voorzorgen om u doeltreffend te beschermen tegen seksueel overdraagbare aandoeni...

Meer artikels